Oudejaarssnerttocht met de ZK 4

Foto: Archief HN

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 december een unieke Oudejaarssnerttocht naar de Engelsmanplaat met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros.

Tegenover het museum kunt u inschepen. De afvaart is om 9.30 uur en de tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). De bemanning vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Bij de Engelsmanplaat kunt u genieten van goed gevulde snert en misschien zijn er zelfs nog zeehonden te zien. Om 15.30 uur bent u weer terug in Zoutkamp.

Een vaartocht inclusief koffie/thee, koek/cake en goed gevulde snert kost € 40,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: [email protected] Deze prachtige tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.

Cookieinstellingen