Kerstconcert FriesenBlech en Choral Voices met CMV Wilhelmina

LEENS – CMV Wilhelmina organiseert een zeer bijzonder kerstconcert op 8 december 2018. “Een koperensemble met topmuzikanten uit Nederland en Duitsland zullen een sensatie zijn voor het oor. Ook zullen de fluwelen stemmen van het koor Choral Voices klinken in de Andreaskerk te Leens,” zo laat Wilhelmina weten.

Het ensemble FriesenBlech bestaat uit professionele koperblazers komende uit Ostfriesland (Duitsland) en Nederland. De groep bestaat sinds drie jaar en geeft elk jaar meerdere concerten in Duitsland en Nederland. Het doel van dit ensemble is door het geven van concerten, de koperblaas cultuur in de regio te stimuleren. De meeste leden van dit ensemble zijn werkzaam op Muziekscholen in Noord-Duitsland, studeren in Nederland of Duitsland, of zijn freelance muzikant. Ook een lid van Wilhelmina, Matthijs Leffers, speelt in dit ensemble. Matthijs heeft al diverse prijzen op tuba gewonnen en heeft zich daarbij in de kijker gespeeld van o.a. Paul Witteman die hem uitnodigde in zijn tv-programma Podium Witteman.

Choral Voices  zingt missen en voert ander liturgisch gebonden muziek uit. Elke derde zondag van de maand verzorgen zij een Evensong in de Nieuwe kerk in Groningen. Ook treedt het koor regelmatig in het land op, vaak in samenwerking met andere koren en/of musici. Kortgeleden nog was het koor te gast bij het programma ‘Nederland zingt’ op NPO1. Zangplezier en -kwaliteit staan hoog in het vaandel. Er wordt voortdurend naar kwaliteitsverbetering gestreefd. Er is dus veel aandacht voor zangtechniek en een repertoire van een hoog niveau.

Toegangskaarten € 12,50 in de voorverkoop bij schoenmagazijn Zuidema in Leens en € 15,00 aan de zaal. Kinderen genieten korting of hebben gratis entree.

Reacties

article
105881
LEENS – CMV Wilhelmina organiseert een zeer bijzonder kerstconcert op 8 december 2018. “Een koperensemble
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105881/kerstconcert-friesenblech-en-choral-voices-cmv-wilhelmina/
2018-11-29T11:41:18+00:00
Nieuws