Politie redt Sinterklaasintocht in Leens

LEENS – Zaterdagmiddag rond 13.30 uur kwam Sinterklaas in Leens aan. Veel enthousiaste kinderen stonden samen met hun ouders bij de Leenstertillen in spanning te wachten.  

Toen de kinderen Sinterklaas op de boot zagen staan zwaaien, misten ze heel veel zwarte Pieten. “Waar zijn alle Pieten gebleven?!”, klonk het uit vele kindermondjes. De schrik zat er goed in bij de kinderen!


Ook Sinterklaas was erg bezorgd om zijn ‘verdwenen’ Pieten en kon de kinderen én de burgemeester ook niet vertellen waar de Pieten nu toch waren.

Toen Sinterklaas zijn voet aan vaste wal had gezet kwam er een politiebusje aan….. en er hing een zwarte Piet uit het raam!!

De Pieten hadden een sportdag gehad en waren te laat om met de boot mee te gaan. Ze hadden zelfs hun sportkleding nog aan! De politie was zo aardig om ze te brengen en ze hadden ook nog de eerste prijs gewonnen! De opluchting bij Sinterklaas en de kinderen was groot. Het feest kon gelukkig gewoon doorgaan!

Na een mooie optocht door het dorp en een tussenstop bij Modehuis Ekster om de Pieten hun ‘normale’ kleren aan te trekken, ging het feest verder in de sporthal. De Pieten hebben er weer een mooi feest van gemaakt met muziek, spelletjes en een polonaise. Er werd zelfs een nieuwe burgemeester uitgekozen die een prachtige ambtsketen om kreeg!

Na afloop had sinterklaas voor alle kinderen een cadeautje.

Tekst en foto’s: Marcella Werkman

Reacties

gallery
105810
LEENS – Zaterdagmiddag rond 13.30 uur kwam Sinterklaas in Leens aan. Veel enthousiaste kinderen stonden samen
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105810/politie-redt-sinterklaasintocht-leens/
2018-11-26T20:28:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/11/26202610/DSC_2442-2.jpg
Nieuws