Inwoners De Marne gaan proefrijden in elektrische deelauto

Foto: Archief HogelandNieuws

DE MARNE – Rijden er binnenkort elektrische deelauto’s voor inwoners, toeristen en bedrijven in De Marne? Als het aan de gemeente en De Groninger Energie Koepel ligt wel. Zij roepen dorpen in De Marne op om mee te doen.

“De auto wordt volledig Gronings. Geleverd door een dealer uit Winsum, rijdt de auto voornamelijk op lokaal opgewekte energie van ‘Energie van Ons’ en heeft als standplaats dorpen in de gemeente De Marne en later mogelijk ook Het Hogeland. Via een app is de auto te reserveren en te betalen. Wij praten op dit moment met dorpen om ze enthousiast te maken voor deze groene en toegankelijke manier om meer mensen mobiel te maken”, zegt Han-Paul van Westing van ‘Mobiliteit van Ons’ een initiatief van de Groninger Energie Koepel.

Iedereen heeft hier iets aan
Een aantal dorpen in De Marne heeft al belangstelling om een elektrische deelauto te leasen, maar als het aan wethouder Anne Marie Smits van De Marne ligt worden dat er veel meer. “Wij ondersteunen dit initiatief van harte en hopen echt dat het gaat werken. Iedereen heeft hier iets aan. Toeristen en Pieterpadlopers bijvoorbeeld die de omgeving willen verkennen, kunnen dat op een groene manier doen. Inwoners die af en toe eens een auto nodig hebben doen we hier veel plezier mee. En het zou ook een hele mooie uitkomst zijn voor onze medewerkers die straks tussen vier gemeentehuizen heen en weer gaan pendelen.”

Rijdt u mee?
Om inwoners en bedrijven enthousiast te maken is er komende zaterdag de mogelijkheid voor iedereen om proef te rijden in een elektrisch auto. De auto’s staan op 10 november tussen 11.00 en 15.00 uur klaar voor het gemeentehuis in Leens

Reacties

article
105683
DE MARNE – Rijden er binnenkort elektrische deelauto’s voor inwoners, toeristen en bedrijven in De
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105683/inwoners-marne-gaan-proefrijden-elektrische-deelauto/
2018-11-07T16:41:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/11/07164058/elektrische_deelauto_heeft_tijd_nodig.jpg
Nieuws