Next Generation Shipyards haalt miljoenen order binnen

De te bouwen tender
Foto: Next Generation Shipyards.

Lauwersoog – De in Lauwersoog gevestigde scheepswerf Next Generation Shipyards heeft een contract getekend met het Nederlands Loodswezen voor de bouw van drie loodstenders. In het afgelopen voorjaar zijn een aantal werven benaderd met het verzoek om een aanbieding hiervoor te doen, zo laat het bedrijf weten.

 “De nieuw te bouwen schepen zijn van een aangepast Camarc ontwerp en de grootste uitdaging die het loodswezen stelt is het terugbrengen van het gewicht van 54t naar 40t,” aldus het bedrijf. De opdrachtgever heeft voor NG Shipyards gekozen omdat zij het beste voorstel op tafel hebben gelegd om de gewicht besparingen te realiseren,  met behoud van de functionele eigenschappen van de L-klasse. De bouw  van de loodstenders vindt in Lauwersoog plaats en levert een groot aantal arbeidsplaatsen voor de regio op.

“Dat onze de werf de beste voorstellen op tafel kon leggen is niet zo gek. De werf is goed bekend met dit soort schepen en regelmatig waren er al loodstenders te gast voor reparatie en onderhoud.
Zowel de opdrachtgever als wij willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en vinden het belangrijk om de ecologische footprint te verkleinen.  Gewichtsreductie zal een aanzienlijke brandstofbesparing opleveren en dus ook minder CO2 uitstoot. Bij de productie wordt alleen gebruik gemaakt van groene elektriciteit,” zo zegt Next Generation Shipyards.

 

Reacties

article
105552
Lauwersoog – De in Lauwersoog gevestigde scheepswerf Next Generation Shipyards heeft een contract getekend met
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105552/next-generation-shipyards-haalt-miljoenen-order-binnen/
2018-10-30T13:26:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/10/30132324/Tender-2019-2.jpg
Nieuws