Landgoed Verhildersum verwelkomt 25.000 bezoeker

Foto: Landgoed Verhildersum

LEENS – Op woensdag 24 oktober ontving Landgoed Verhildersum de 25.000e bezoeker van dit seizoen, dat nog t/m 28 oktober duurt.

Dankzij de prachtige expositie ‘Kleurendrift, het land van De Ploeg’ wisten meer mensen dan in de afgelopen jaren de weg naar Verhildersum te vinden. Ook het mooie weer, de tentoonstellingen en extra activiteiten die het Landgoed ieder jaar organiseert speelden een rol.

Rond half twee werd de familie Zijlstra uit Leens opgewacht door de directeur van het Landgoed, dhr. Gerrit Alssema, die de gelukkigen verraste met een boeketje, een pak Verhildersum-appelsap en een boek over de geschiedenis van Verhildersum. Ook de kinderen Femm en Lieke werden niet vergeten. Zij ontvingen ieder een vogel-knuffel met geluid.

De gasten waren speciaal gekomen voor de kinder-rondleiding door de dienstmeisjes, die in het kader van Oktobermaand Kindermaand en Maand van de geschiedenis werden gegeven. Maar ook de andere onderdelen van het Landgoed werden bezocht. De dienstmeisjes vertelden over Edzard, het jongetje dat op de borg woonde en Marie, het meisje uit het arbeidershuisje, dat als hulpje in de keuken van de borg werkte. De grote verschillen tussen arm en rijk, vroeger en nu verwonderen de kinderen elke keer weer. Na afloop van de rondleiding werden alle kinderen verrast met een aardigheidje.

Vooral de Ploeg-expositie trok dit jaar vele belangstellenden naar het landgoed. Het gastenboek staat vol met complimenten en heel veel uitroeptekens. Opmerkingen als: ‘Geweldige collectie. Een genot om deze mooie schilderijen te zien!’ ‘Prachtige compacte collectie Ploeg-schilderijen waarvan vele uit de piek-periode’ en ‘Na de zoveelste keer is het nog steeds prachtig! Er gaat niks boven Groningen!’ zeggen genoeg.

Mensen die de expositie nog niet gezien hebben of het nog een keer willen bewonderen kunnen tot en met zondagmiddag 17.00 uur terecht in het Koetshuis bij de Borg. Kinderen hebben tot en met zondag gratis toegang. Zij kunnen aan de hand van een tablet proberen het Verhildersum Mysterie op te lossen of een speurtocht door de borg of over het terrein maken.

Na 28 oktober gaat het Landgoed dicht voor de winterperiode. Alleen de Streekmarkt, elke derde zaterdag van de maand, gaat in de winterperiode door. Vanaf 30 maart 2019 is het Landgoed weer open voor het publiek.

Reacties

article
105522
LEENS – Op woensdag 24 oktober ontving Landgoed Verhildersum de 25.000e bezoeker van dit seizoen,
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105522/landgoed-verhildersum-verwelkomt-25-000-bezoeker/
2018-10-24T14:32:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/10/24143227/25000-Verhildersum.jpg
Nieuws