Activiteitencentrum Lauwersmeer deze week nog open

Foto: Archief HogelandNieuws

LAUWERSOOG – Tot en met zondag 28 oktober is het Activiteitencentrum in Nationaal Park Lauwersmeer elke dag geopend. Staatsbosbeheer organiseert nog verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals een junior boswachterscursus, een excursie natuurfotografie en een excursie in het kader van de Nacht van de Nacht

De afgelopen weken zijn er werkzaamheden geweest voor de aanbouw van een nieuw gedeelte aan het Activiteitencentrum op de boswachterij. “Dit wordt een mooie nieuwe plek voor activiteiten, vergaderingen en lezingen. Omdat dit nieuwe gedeelte afgesloten kan worden, men straks tijdens de openingsuren het Activiteitencentrum gewoon blijven bezoeken, ook als er een activiteit is. Een groot voordeel ten opzichte van de huidige situatie,” zo laat men weten.

Daarnaast wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan een nieuwe inrichting. Vanaf maandag 29 oktober zal het Activiteitencentrum daarom leeggehaald worden om plaats te kunnen maken voor een nieuwe verfrissende uitstraling: “We worden dan hét informatiecentrum gericht op vogels. Tot 14 februari 2019 zal het centrum dan ook gesloten zijn voor publiek. Vanaf de voorjaarsvakantie zijn bezoekers dan weer van harte welkom om het geheel vernieuwde Activiteitencentrum te bewonderen,“ aldus voorlichtster Mariska Bos.

Gedurende de sluiting van het Activiteitencentrum vinden wel gewoon excursies plaats. Verder blijft het een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Vanaf het Activiteitencentrum wandel je zo de natuur in. 

Reacties

article
105518
LAUWERSOOG – Tot en met zondag 28 oktober is het Activiteitencentrum in Nationaal Park Lauwersmeer
https://de-marne.nieuws.nl/knipsels/105518/activiteitencentrum-lauwersmeer-week-nog-open/
2018-10-24T11:28:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/10/24112720/boswacht-2.jpg
Nieuws