Huisverloting levert VV Eenrum 400.000 euro op; Drachtster wint vakantiewoning

EENRUM – Hans Jager uit Drachten is de gelukkige winnaar van de huisverloting. Voetbalvereniging Eenrum organiseerde de ludieke verloting om geld op te halen voor de club. De tweede prijs – een auto – ging naar Titia van de Coevering uit Harkstede en Jaco van Eck uit Vleuten (Utrecht) won de derde prijs, een vakantie.

Hans Oorebeek, Margreet Stuurwold en Erik Schoenmakers kwamen met het idee om een verloting te organiseren. Ze keken het idee af van de voetbalvereniging uit Ouwesyl, maar voegden een tweede en derde prijs toe. Na veel geregel, gesteggel en overleggen werd de verloting dit voorjaar aangekondigd. In totaal werden er bijna 8000 loten verkocht van 98 euro per stuk. Na aftrek van belastinggelden en andere kosten blijft er zo’n 400.000 euro over voor de voetbalclub uit Noord Groningen. Met het geld wil de club het sportpark opknappen en aantrekkelijker maken.

In restaurant Abrahams Mosterdmakerij in het dorp werd de trekking gehouden. Na toespraken en dankwoorden van voorzitter Jannes de Vries en het organiserende trio werden rond half negen de drie gelukkige loten getrokken door notaris Suk. Geen van de winnaars zat in de zaal, dus werden zij via de telefoon benaderd. De winnaar uit Drachten krijgt binnenkort de sleutels overhandigd van de vakantiewoning op Suyderoog in Lauwersoog.

Hans Oorebeek brengt het goede nieuws aan winnaar Hans Jager

Tekst + foto’s: Ingmar Vos

Cookieinstellingen