Kinderfeest bij symbolische eerste paal kindercentrum Leens

LEENS – Het slaan van de eerste paal voor het kindcentrum in Leens was maandagmiddag een waarlijk kinderfeesje. In het gebouw krijgen volgend jaar de obs Lydinge, de cbs De Regenboog en peuterspeelzaal Bruintje Beer onderdak. 

 Bertje Bouvakker, een acteur in bouwvakkleding, maakte van wat gewoonlijk een wat plechtstatige aangelegenheid is, een feest voor de kinderen. De leerlingen van de twee basisischolen en de peuterspeelzaal werden direct in het gebeuren betrokken. Met de eenvoudige vraag: willen de meisjes een rose kleur voor de school? Ja, riepen ze. En de jongens ook een rose? Nee riepen ze. Het openingsgebaar was een stroomkast die moest worden aangesloten en dat mislukte met een knal en rook en een steekvlam. Hilariteit alom. Uiteindelijk sloegen vier stellen kinderen vier houten paaltjes in de grond, als eerste ding voor de 100 heipalen van18 meter die over twee weken de grond worden ingedreven. En kinderchampagne na. Voor de schoolkinderen was er fris en popcorn.

Een artist’s impression van het nieuwe gebouw.

Wethouder Marriëtte de Visser memoreerde kort de lange weg die moest worden afgelegd voordat dit feestje kon beginnen. “De architect die het gemeentehuis heeft ontworpen als een schuur heeft nu na 25 jaar er een hals en kop voor ontworpen. Het gaat een volledig op een boerderij lijkend gebouw worden,” zo zei ze. Volgend schooljaar moet het project klaar zijn. 

Cookieinstellingen