Jan Schuiling begint rijdende snackwagen

Jan Schuiling, bijgestaan door buurvrouw Henderika en haar nicht Judith.
Jan Schuiling, bijgestaan door buurvrouw Henderika en haar nicht Judith.
Foto: Berto Merx

ULRUM – Stipt om half zes stopt een auto op de Schapenweg bij de kerk. De eerste klant voor de snackwagen van Jan Schuiling meldt zich. Zonder al te veel poes-pas is de rijdende cafetariawagen geopend.

De Ulrumer is vooral bekend vanwege zijn witte auto waarmee hij als bezorgdienst het Hogeland doorkruist. Nog bekender is hij als bezorger van de landelijke dagbladen Telegraaf, AD, Volkskrant, Trouw en NRC-Handelsblad. En ook een open gevallen wijk van het Dagblad van het Noorden neemt hij er gewoon bij.

Hoe kom je er bij om naast de bezorgdienst een rijdend cafetaria te beginnen? Jan: “Ik heb een persoonlijk ernstige financiële tegenslag gehad. Ik heb de krantenwijken als vast inkomen, een inkomen dat zeker is. Je ziet echter dat het aantal abonnees gestaag daalt. Ik kon voor een heel schappelijke prijs deze wagen overnemen.”

Jan heeft een standplaats in Ulrum op vrijdag. In Ulrum ontbreekt een cafetariële voorziening. Op zaterdag staat de wagen in Zoutkamp bij de voormalige busgarage en op zondag doet hij de parkeerplaats bij de kazerne in de Marnewaard aan. Ook dat is een interessante plek. Wandelaars, fietsers, vogelaars en militairen stoppen daar vaak om even een pauze te nemen.

Wat zijn de verwachtingen? Jan: “Ik laat het gewoon op me afkomen. Het is een bijverdienste. Oh ja, ik verkoop vrijwel alle merken frisdrank, 24 blikjes voor 10 euro. In de gemeente De Marne ook nog thuisbezorgd.”

Tekst en foto: Berto Merx

Cookieinstellingen