PvdA fietst alweer door Het Hogeland

Foto: Kunst Verbindt

Een rode fietsslinger toerde de afgelopen dagen door de dorpen van de nieuwe gemeente Het Hogeland. Het peloton van de PvdA-verkiezingskopstukken ging onderweg in gesprek met allerlei inwoners. Eerder trok het rode team door noordelijk en westelijk Hogeland.

In de gemeente Bedum spraken de sociaal-democraten met dorpsbelangen Onderdendam en maakten ze kennis met de nieuwste ontwikkelingen rond de Multifunctionele Accommodatie in Bedum. Voordat ze deelgenoot werden van het dorpsfeest in Noordwolde, deed de PvdA in Zuidwolde het Groene Ommetje aan, een door het dorp aangelegde fruitboomgaard.


In Winsum en omgeving werd de conditie van de PvdA’ers danig op de proef gesteld door het gebied van den Andel tot Adorp te doorkruisen. In den Andel vond de eerste ontmoeting plaats met initiatiefnemers die de oude school tot een ontmoetingsplek voor het dorp hebben ontwikkeld. In Baflo/Rasquert werd de in aanbouw zijnde school  “Marciaborg” bezocht. Een duurzaam kindcentrum met ook nog een prachtige sportvoorziening. De volgende stop van de rode fietsslinger was in Sauwerd. De dorpscoöperatie heeft daar de winkel omgebouwd tot echte dorpswinkel, waarmee de inwoners samen de winkel in stand weten te houden. De laatste etappe werd afgelegd naar Winsum, waar de PvdA-kandidaten werden bijgepraat over de Tirrel en de plannen voor het Boogplein.
Met deze fietstochten werd de eerste kennismaking met de dorpen in het Hogeland afgerond.
Lijsttrekker Jan Willem Nanninga toont zich onder de indruk: “Wat gebeuren er veel mooie dingen op Het Hogeland. Samen worden de mooiste initiatieven gerealiseerd. De PvdA koestert de kracht van de dorpsbewoners. De nieuwe gemeente moet die kracht voorop zetten.”

Cookieinstellingen