Streekmarkt Verhildersum Leens tijdens speciaal Ploegweekend op 21 juli

Foto: Landgoed Verhildersum

LEENS – op zaterdag 21 juli kunt u tussen 10 en 16 uur de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden bezoeken, met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten, gecombineerd met 100 jaar De Ploeg-route.

Het is zomer, tijd om te genieten van de tuin en haar opbrengsten. Lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. Tijd voor zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen, bessen, die nu volop verkrijgbaar zijn. Heerlijk om zo op te snoepen, maar ook prima te verwerken in allerlei gerechten of om in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De Streekmarkt is op zaterdag 15 juli, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum.  En bent u toch op Verhildersum, bezoek dan ook de prachtige expositie  ‘Aan tafel bij…’ in de museumboerderij, waarin u meer te weten komt over de gebruiken in de 19e eeuw. De compleet 19e eeuwse ingerichte Borg is ook zeker een bezoek waard en de prachtige tentoonstelling in het Koetshuis ‘Kleurendrift, het land van de Ploeg’ mag u zeker niet missen.Bovendien is er voor dit hele weekend een bijzondere ‘100 jaar De Ploeg-route’ uitgezet. Een heel weekend De Ploeg zien en beleven! Speciaal voor dit weekend is een fiets (en auto-) route samengesteld die  exposities en activiteiten in het kader van dit beroemde Groninger Kunstgenootschap aan elkaar verbinden. Kijk voor deelnemende musea en galerieën aan dit weekend en de route op: www.waddenland.groningen.nl/deploeg

De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek.  Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, cider, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer.

Ook deze keer is IJSKO met gluten/ en suikervrije ijsjes er weer. Hebt u ze de vorige keer niet geprobeerd, dan is dit uw kans. Nieuw is deze keer ‘De Hollandse Kus’ met Waddenwodka en limoncello.

 

Alma Huiskens komt met boeken en tuingereedschap. En op veler verzoek is er weer een visboer aanwezig. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers.

 

Streekmarkt Verhildersum Leens, kom ontdekken en genieten!

 

 

Cookieinstellingen