Terug naar de vrijheid

PIETERBUREN/LAUWERSOOG – Zeehond Summer is weer terug naar Werelderfgoed Waddenzee. Zondagmiddag werd het dier door ruim 170 belangstellenden, waaronder burgemeester Koos Wiersma, Jelle Bos (Beleef Lauwersoog) en statenlid Nico Bakker, op de MS Silverwind en MS Störtebeker begeleid naar Kuipersplaat, waar het dier weer werd vrijgelaten.

En uit Roosendaal waren zeer goede vrienden van Frans Bauer gekomen. De zanger is herstellende van een operatie en moest helaas verstek laten gaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Wellicht dat de populaire volkszanger, die wel zeer betrokken is met de zeehondencentrum in Pieterburen, het komend jaar met vrouw en kinderen naar Pieterburen komt. Na het zien van het filmpje en de verhalen van zijn aanwezige vrienden kunnen Frans, Mariska en de kinderen alsnog genieten van wat ze hebben moeten missen.

Zeehondencentrum Pieterburen 

Na de ontvangst en uitleg – in twee groepen – van directeur Niek Kuizenga was er koffie en gebak, waaronder een speciale welkomstaart gemaakt door Terra Winsum, vertrok het gezelschap richting Lauwersoog.

Lauwersoog

Bij Waddenpaviljoen De voormalige Noorman volgde de lunch. De verschillende soepen en broodjes vielen goed in de smaak, waarna een kort programma volgde. Burgemeester Wiersma heette iedereen van harte welkom aan het eind van de pier in de haven van Lauwersoog. Hier spraken ook Jelle Bos, Nico Bakker en Niek Kuizenga, die door de burgervader werden gehuldigd. Hierna werd ook Wiersma zelf gehuldigd. De slotact aan wal was van Burdy, die naast de twee afgesproken nummers een toegift gaf. Na z’n optreden viel ook de Groninger zanger een huldiging te beurt. Hij werd net als z’n vier voorgangers ‘Paiterboerster van het joar 2018’.

Volgens planning vertrok het gezelschap tegen 15.00 uur richting Kuipersplaat, waar zeehond Summer werd vrijgelaten. Om 17.30 uur, zoals geprogrammeerd, stond iedereen na een prachtig uitje weer met beide benen op het vaste land.

Voor meer foto’s (Ricardo Damminga Fotografie) klik hier

Cookieinstellingen