BMC rijdt een tijdrit uit het boekje

Foto: Studio New

“Op 9 juli heeft GroenLinks Het Hogeland op de Algemene ledenvergadering gehouden te Winsum het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Op de eerste 6 plaatsen staan de volgende personen 1.Annemarie Smits 2.Paul Steenma 3.Mariska Markhorst 4 Leo de Vree 5. Ab Bruinink 3.Ria Damhof.”

Zo, dat was het. We hadden er graag meer over willen vertellen, maar we mochten er niet bij zijn. We kwamen binnen, in de Sjoel in Winsum gisteravond. Een vriendelijke meneer zorgt er nog voor dat er aan de vergadertafel een plekje werd vrijgemaakt, een kwestie van ieder een beetje schuiven, wat niks anders is dan gastvrijheid. Afijn, toen meldde een mevrouw dat ze zeer ernstig bezwaar had tegen de aanwezigheid van de media. Wat heen-en-weer gedoe over de vraag of een ledenvergadering wel of niet een besloten dingetje is. En toen nog het vriendelijke verzoek om het agendapunt samenstelling kandidatenlijst naar voren te halen, besloten te behandelen en daarna even een moment voor wat fotogedoe en een eerste reactie van de nieuwe lijsttrekker, en nog wat korte gegevens van de andere kandidaten (zo van: wie ben je, wat doe je en waar woon je). Maar nee, eerst moest volgens de mevrouw en enkele medestanders het verkiezingsprogramma besproken worden want de keuze van de kandidaten zou afhankelijk zijn van hoe zij tegenover het verkiezingsprogramma staan. Nou ja, dan maar naar huis, want naar Eurosport voor de integrale herhaling van de ploegentijdrit in Le Tour.

Helaas, kunnen we niks meer vertellen over GroenLinks dan wat speculatieve vragen. Heet Annemarie Smits nou Anne Marie of Annemarie? Op de website van de gemeente De Marne waar ze wethouder is, staat Anne Marie. De eerste zes plaatsen op de lijst? Waar is de rest? Waar is de toch meest ervaren bestuurder van GroenLinks, Winsumer wethouder Marc Verschuren, gebleven? Wat is de verwachting voor de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad? Drie, vier zetels?

Laat maar. De Sky-ploeg van Chris Froom reed een beroerde tijdrit. Er zitten spanning in de ploeg, dat zie je zo. Quick Step, mooi man, de oude bokken als Gilbert reden zich lens om de positie van Van Avermaet te consolideren………… En BMC? Maakt de verwachtingen waar, een ploegentijdrit uit het boekje.

Tekst: Berto Merx

Cookieinstellingen