Prachtige motoren op 23e BSA-meeting

PIETERBUREN – Anton Dam uit Grijpskerk zocht 22 jaar geleden een camping in Noord-Groningen om de BSA Owners Club Nederland meer bekendheid te geven in het noorden van het land. Hij kwam uit in Molenrij, maar aangezien die camping net failliet was gegaan moest hij op zoek naar iets anders en kwam uit in Pieterburen.

En daar heeft hij geen spijt van. “Vraag iedereen maar hier, het is de leukste meeting van het jaar. Naast dat het een mooie kleine besloten camping is, kan er ook veel. Dat is elders in het land heel anders. De medewerking van deze camping is voortreffelijk. Zo mogen we onze eigen catering doen, hebben we een eigen tent, vuurkorven en mogen we livemuziek organiseren. Beter kan niet”, aldus Anton Dam.

Het is gezellig druk op de camping. Overal motoren van BSA-rijders – uit het hele land, van Limburg tot Groningen – die voor hun tentje of caravan zitten en een praatje maken, terwijl hun motor wordt bekeken. In andere delen van het land heeft het een andere naam, maar hier heet het ‘Noordertreffen’. Drie dagen samen genieten van dezelfde passie: de BSA. Vrijdags arriveren de meesten, op zaterdag wordt er samen gereden, gevolgd door een gezellige avond om zondags weer huiswaarts te keren.

Op de camping valt meteen iets aparts op. Althans voor een leek. Het is een auto, een driewieler uit 1932.

Evene verderop staat een BSA uit 1955, een exemplaar die veel voor woon-werk verkeer werd gebruikt. Er zijn dan ook veel van gemaakt.

BSA (1955) voor woon-werkverkeer

Achterop het veld staan een vader en dochter uit het midden van het land. Pa had ooit allemaal onderdelen gekocht om voor hemzelf een motor te maken. Dochter zei destijds tegen haar vader: “Er is zoveel pap, je kunt er wel twee van maken. Ook één voor mij.” En zo was hij zomaar twee jaar verder. “En dat is niet erg. Ik heb het voor mijn dochter over, maar die kleur…………..dat blauw. Urgh !!” Dochterlief lacht wat.

Het is tegen 12.30 uur, over een half uurtje start de toertocht door het Groninger en Friese land om aan het eind van de middag terug te zijn voor de gezellige avond met vlees van de barbecue, bier uit de koelkast en livemuziek van ‘Jelle oet Grunn’.

 

 

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen