Waddenfun viert eerste lustrum met festival

".....het onmogelijke mogelijk maken."
Foto: Berto Merx

WEHE – DEN HOORN – Het is feest morgen, zaterdag, bij Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Vijf jaar bestaat het recreatiebedrijf aan de Trekweg tussen Wehe en Warfhuizen.

Waddenfun is een lastig te typeren bedrijf. Is het outward bound maar dan binnen? Is het een doe-park, ja. Maar dan uitzonderlijk op veiligheid gericht. Aan de buitenkant is het ruig, dikke boomstronken, de palen van de tokkelbaan rijzen uit het veld. Een tokkelbaan is zo’n soort kabelbaan maar dan woester. De loods is gevuld met die dingen waarvan je droomt als je jong bent en in de Ardennen wiebelende kloven moet overbruggen, hindernissen en obstakels te lijf moet. Je waant je even terug in de tijd dat je bij de scouts zat, in de bossen, en zie maar dat je er komt.

Siegrid Hekma, eigenaresse, denkt er lang over na: “Met elkaar iets doen, iets ondernemen. Even weg van de computer, dat is misschien de kern van waar het hier om gaat. Je moet op elkaar wachten, samenwerken is beter dan alleen, je leert elkaar op een andere manier kennen. Als volwassene uit de comfort-zone komen en terug naar de basics,” zo rijgt ze draden van het adventure-park aan elkaar. “Wat was het toch heerlijk om over een glibberige balk over een sloot te schuifelen, in een boom te klimmen, bij de buurman stiekem sluipend fruit te pikken……….en dan was het ook nog niet rijp…. Het is geen nostalgie. Het is wel dat avontuurlijke dat je nog van vroeger kent.” zegt ze. “Dat is het. Zoals je vroeger met pakken hooi een hut bouwde, waaghalzerig langs de balken van de schuur omhoog klom, zo kun je hier op soortgelijke wijze aan de gang. Maar dan veilig.”

Het idee om de boerderij – na een brand – om te bouwen tot een adventure park had enige rijpingstijd nodig. Elders zagen zij en haar man Ron een soortgelijk park. Ze er waren er een paar keer geweest en ineens viel het kwartje. Het indoorpark werd opgebouwd, verbeterd, uitgebreid. Hier en daar werd wat er uit gehaald. “Op dit moment is het ’t op één na grootste indoor park van Europa. We zijn in staat geweest om verschillende niveaus realiseren. Van moeilijk tot betrekkelijk gemakkelijk. Iedereen moet er bij kunnen. Gezinnen, bedrijven, clubs, blind of anderszins gehandicapt, getraind of niet, maakt niks uit. Het onmogelijke moet mogelijk zijn. Iedereen moet op z’n eigen niveau in de touwen kunnen. Wel moet het veilig zijn. Maar dat spreekt vanzelf.”

Het is een familiebedrijf en dat heeft uitstraling op de sfeer in het park. “Mijn man, mijn dochter en instructeurs hier direct uit de omgeving, mensen voelen dat het team betrokken is bij wat het doet. Het is geen uitje van een tientje. We nemen de tijd voor de mensen die hier komen.”

Zaterdag is het van 11 tot 11 uur feest. Er zijn hapjes en drankjes, en een kleur aan optredens. Siegrid: “Het feest heet Waddenfuncky. Gezellig en gemoedelijk. Oh ja, dit feest is er voor al die mensen die ambassadeur van ons bedrijf zijn. Je moet het van mond tot mond reclame hebben. Maar, dit feest is ook de eerste aflevering van het Waddenfuncky festival dat in principe elk jaar zal plaatsvinden.

Tekst: Berto Merx

Cookieinstellingen