Bijna hamburgers tekort op laatse dag zwemfeest Leens

Foto: Berto Merx

LEENS – Michel Mulder en zijn zoon Cas uit Winsum, ook dit jaar weer van de partij, slaan de laatste slagen voor de zwemvierdaagse in het zwembad in Leens. Vier keer 1000 meter.

De vrijwilligers in het badmeesterhokje, zeg maar de uitkijktoren van het zwembad, vullen de laatste formulieren in waarop de prestaties van de deelnemers worden bijgehouden. Dit jaar waren er 93 deelnemers aan het sport- en bewegingsevenement die voor de langere afstanden gingen. Zo’n 40 kinderen zonder zwemdiploma deden mee aan de ploeterdriedaagse.

Koos in de weer met de hamburgers.

Robbin Grijpstra en zijn moeder Margreet uit Ulrum halen met het formulier hun ‘prijsje’ op. Een herinneringsmedaille, een Donald Duck en een versnapering. Ondertussen raakt badmeester Koos Hovius een beetje in paniek aan de bakplaat voor de hamburgers. Het loopt hem over: “Man, ik heb al ruim 90 stuks broodje-hamburger verkocht. Niet bij te houden, er moet een extra voorraad komen. Ik kom uien te kort.”

Robbin haalt zijn medaille op.

Hilde de Boer van de organisatie is tevreden: “We willen er het plezier in zwemmen mee stimuleren. Dat is heel goed gelukt. Ondanks het matige weer en de concurrentie van het WK voetbal, is het aantal deelnemers net iets meer dan vorig jaar. We zij heel tevreden.”

Cookieinstellingen