Gemeente De Marne behaalt overschot over 2017

Foto: Berto Merx

LEENS – De gemeente De Marne sluit de boekhouding over 2017 af met een overschot van 1,7 miljoen euro. “Voor 2018 verwacht ik geen schokkende dingen,” zegt wethouder Kor Berghuis.

Op een omzet van 34 miljoen in 2017 behaalt de gemeente De Marne een overschot van 1,7 miljoen, wat neerkomt op vijf procent.  De verklaring hiervoor is dat een aantal projecten die in 2017 moesten worden uitgevoerd, naar dit jaar zijn overgeheveld. Een voorbeeld hiervan is het uitbaggeren van het Westgat bij Schiermonnikoog. Dit stond voor 9 ton op de begroting als aandeel van de gemeente in de kosten. De meevaller zit erin dat de gemeente Dongeradeel ook gaat meebetalen aan dit project waarvan de uitvoering volgende week begint. Het overschot is verder opgebouwd uit meevallers in de sfeer van personeelslasten en het uitstellen van wijzigingen in bestemmingsplannen.

Wethouder Berghuis, verantwoordelijk voor de financiën: “Het is de som van allerlei meevallers. De uitgaven die we naar 2018 hebben doorgeschoven, drukken natuurlijk wel op de lopende begroting. Het is nog te vroeg in het jaar om met zekerheid iets over 2018 te zeggen, maar met een slag om de arm verwacht ik voor dit jaar geen schokkende dingen.”

In het recente verleden werd de gemeente De Marne geteisterd door serieuze financiële tegenvallers. Berghuis: “Ik ben toch wel een beetje trots  op het feit dat we de uitgaven stabiel weten te houden.  Met plezier leg ik deze resultaten aan de raad voor.”

 

Cookieinstellingen