Boeren op het Hogeland

Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar
Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar
Foto: HiB

DE MARNE – Verhalenmaaksters Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar gaan op zoek naar de verhalen van het land. Zij brengen deze in beeld voor iedereen die benieuwd is wat er allemaal van het land komt. Zij gaan in gesprek met boeren en producenten, onderzoeken de nieuwste innovaties.

Boeren op het Hogeland is de plek waarop Sarah Stiles en Ingrid Oyevaar een deel van de groei en bloei op het Noord-Groningse Hogeland in beeld brengen. Hun doel is boeren en burgers met elkaar in verbinding te brengen en een breed publiek bewust te maken van het plattelandsleven.

‘Boeren op het Hogeland ‘ concentreert zich in eerste instantie op het groeiproces van de belangrijkste conventionele gewassen, maar laat ook de groei van nieuwe gewassen zien, is nieuwsgierig waar de melk naar toe gaat en leert graag over nieuwe technieken in de landbouw.

Een deel van de verhalen wordt in samenwerking met de boeren verzameld. Het lijkt ons geweldig om over een tijdje een waar ‘correspondentennetwerk’ van boeren te hebben die zelf filmen, vloggen en foto’s maken.

Ingrid Oyevaar, verhalenschrijver en beeldmaker

Ingrid maakt sinds haar twintigste verhalen in tekst, beeld en geluid. Het liefst een beetje slow. Zo filmde ze een tijdje geleden de groei van een vergeten erwtje op de akkers van Loppersum, van bodem tot bord. Met haar spiegelreflex maakt zij verhalen in beeld maar neemt net zo lief een notitieblokje ter hand om haar observaties te beschrijven.

Sarah Stiles, video, foto, audiovisuele productie

Sarah filmt het liefst actuele ontwikkelingen in de noordelijke regio. Van boer tot overheid, van bedrijf tot bijzonder initiatief. Diverse filmtechnieken worden ingezet om de kijker het boerenleven te laten ervaren vanuit onverwachte invalshoeken.

‘Boeren op Het Hogeland’ is een project van Stichting Hogeland in Beeld.

 

Cookieinstellingen