Matthijs van der Ploeg: “Spoorzicht wordt pleisterplaats voor boottoeristen”

Foto: HogelandNieuws

WARFFUM – Matthijs van der Ploeg is de nieuwe eigenaar van Café Spoorzicht in Warffum. ”Deze aankoop past heel mooi bij de ontwikkeling van ons bedrijf,” aldus de Zoutkamper ondernemer.

Spoorzicht maakt deel uit van een reeks horeca-gelegenheden die in handen zijn van Van der Ploeg. Zoals Café Hammingh in Garnwerd, hotel-restaurant  Auberge in Visvliet, café De Pool in Eenrum. “Het type bedrijf dat Spoorzicht wordt, kun je vergelijken met De Boeter in Zoutkamp. Het wordt een pleisterplaats voor mensen die met hun boot in de haven van Warffum komen. De veranda wordt een ijssalon. Er komt een terras. De originele deuren worden er weer  ingezet. Ik heb al een goede exploitant gevonden,” aldus Van der Ploeg over de plannen met het pand dat voor een slordige drie ton in de etalage stond.

Matthijs van der Ploeg: “Spoorzicht past in mijn bedrijfsvisie.”

Spoorzicht past in de visie van Van der Ploeg op de horeca-tak van zijn bedrijf. “Als je bij Zoutkamp van zee komt, vaar je langs De Boeter, café-restaurant. Even van boord, een ijsje eten, een hapje nemen. Dan kun je even doorlopend op de Reitdiepkade voor een garnalenspecialiteit in het museum-restaurant Roussant. Vervolgens kun je doorvaren op het Reitdiep naar de stad en bij Hammingh in Garnwerd aanleggen. Je kunt ook eerder afslaan en dan kom je in het haventje van Eenrum terecht bij café De Pool. Was je eerder afgeslagen dan kom je via Onderdendam in Warffum uit. Bij Café Spoorzicht,” zo vertelt hij energiek over het bedrijfsconcept. Eigenlijk past Spoorzicht in een netwerk van horeca-gelegenheden langs de toeristische vaarroutes in het Hogeland.

“Oh ja,” voegt hij er aan toe, “ik ben nog op zoek naar een exploitant voor het museum-restaurant op de Reitdiepkade.

Tekst: Berto Merx

Cookieinstellingen