Volop activiteiten tijdens Pasen in Zeehondencentrum Pieterburen

Foto: zeehondencentrum Pieterburen

PIETERBUREN – Tijdens het Paasweekend van 1 en 2 april organiseert het Zeehondencentrum tal van activiteiten voor kinderen en volwassen.

Schuif aan bij de interactieve quiz over Gewone zeehonden of ontdek welke parasieten in een zeehond leven. Ook kun je meedoen met de Paasspeurtocht en maak je kans op een leuke paasverrassing.

Programmering
Dagelijks zijn er meerdere rondleidingen met een gids achter de schermen. Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte. Ook is er een speciale kinderactiviteit om 11.30 uur: ‘Zo werkt een zeehondenverzorger’. Kinderen kruipen in de rol van Zeehondenverzorger en ‘onderzoeken’ een aangespoelde (knuffel)zeehond, waarna ze leren wat een zeehondenverzorger precies doet.

Bij de interactieve voorstelling om 13.00 uur kun je je kennis over zeehonden testen door mee te doen met een filmquiz over Gewone zeehonden. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. Tijdens de parasietenshow om 16.00 uur leren kinderen en volwassenen meer over kleine beestjes die graag in zeehonden of op hun vacht leven. Bezoekers ontdekken wat een parasiet is en welke soorten er in een zeehond voorkomen.

Van 31 maart tot en met 5 april staan er een aantal Waddensafari’s, Waddenexcursies met zandplaat wandeling en een zeehonden vrijlaattocht op het programma. Tijdens deze tochten ga je de Waddenzee op en zie en ervaar je zelf de natuurlijke leefomgeving van de zeehond. Met onze boot de Happy Seal bezoeken we dit unieke natuurgebied (in 2009 door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen) waar we zeehonden en andere dieren proberen te spotten. Tickets zijn online te reserveren.

Aanvullende informatie
Het Zeehondencentrum is tijdens Pasen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor prijzen, data en tijdstippen waarop de activiteiten aangeboden worden, kijk op onze website www.zeehondencentrum.nl.
Let op: voor een aantal van bovenstaande activiteiten geldt een meerprijs en vooraf reserveren.

Cookieinstellingen