Pianoduo Moret & van der Wagt in ’t Marnehoes

Foto: Openbaar domein

Zondag 8 april, aanvang 15.00 uur, treedt het pianoduo Moret & van der Wagt op in ’t Marnehoes in Wehe-den Hoorn.

Zij brengen het programma ‘Muziek als taal: emoties in poëzie.’ Romantische componisten zoals Brahms, Rachmaninov en Schuman, schreven stukken gedreven door liefde en voorstellingsvermogen, en creërden daarmee een eigen wereld. In dit programma combineren de musici de muziek met brieven en gedichten. De combinatie van gesproken tekst, gezongen tekst en gespeelde muziek maken dit programma tot een indrukwekkende ervaring. De verteller, Walther Deubel, loodst de gedachten door de muziek en nodigt uit tot verdere reflecties. Ian Barillas – McEntee luistert het geheel op met zijn hoboklanken.

Ynke van der Wagt (1983) begon op jonge leeftijd met pianospelen. Zij kreeg les van Edith Rutgers te Hellevoetsluis. Al snel bleek dat Ynke over bovengemiddelde aanleg voor muziek beschikt en zij ging lessen volgen bij Marlies van Gent, hoofdvakdocente aan het conservatorium Den Haag. Na het behalen van haar VWO diploma vervolgde zij haar studie piano aan het conservatorium in Rotterdam. In 2008 behaalde zij haar bachelor-diploma docerend musicus en kamermuziek bij Bart van de Roer aan het conservatorium van Tilburg. In hetzelfde jaar haalde zij haar meestergraad piano en kamermuziek aan het conservatorium te Leuven.

Guido Moret (1985 ) begon met pianoles bij Leon Schenkels in Oosterhout. Al op jonge leeftijd deed hij mee aan concoursen als de Rotterdamse piano driedaagse, het Prinses Christina Concours en het Bloemendaals pianoconcours, waar hij finalist was. Tijdens zijn gymnasium volgde hij lessen bij Joop Albracht aan het conservatorium te Tilburg. Na het behalen van zijn diploma gymnasium begon hij aan de opleiding International Business Administration aan de Rotterdam School of Management ( Erasmus Universiteit). Na het behalen van zijn propedeuse kwam de liefde voor muziek weer terug en begon hij zijn conservatorium studie in Tilburg. In 2012 haalde hij eveneens zijn diploma Master of Science, cum laude. Vanaf 2006 vormen Ynke en Guido een vast pianoduo.

Entree: 12,00 euro, donateurs 10,00 euro en kinderen tot 12 jaar 5,00 euro.   

Cookieinstellingen