Speciale kindermiddagen in Zeehondencentrum Pieterburen

Foto: Auwert Postmus

PIETERBUREN – Vanaf 7 maart a.s. organiseert Zeehondencentrum Pieterburen weer speciale kindermiddagen op de woensdagen en vrijdagen.

De middagen staan in het teken van leuke educatieve activiteiten. Kinderen leren van alles over de zeehonden en de zeehondenopvang. Kinderen tot en met 12 jaar mogen voor de helft van de entreeprijs naar binnen.

Programmering
Tijdens de Bottenshow leren kinderen meer over de (op)bouw van het lichaam van een zeehond aan de hand van een echt zeehondenskelet. Er mag zelfs even gevoeld worden aan de scherpe tanden en de zachte vacht van de zeehond.

Na de show is er een Kinderrondleiding, waarbij kinderen net als echte dierenartsen een mondkapje en handschoenen dragen en aan de slag gaan met het onderzoeken van een (knuffel)zeehond. De zeehond wordt gewogen, gemeten en er wordt een behandelplan bedacht. Ten slotte kunnen kinderen hun kennis over zeehonden testen met de Interactieve Quiz. Deze quiz is een aangepaste versie van het Ren-Je-Rot spel, waarbij de kinderen verschillende vragen over zeehonden moeten beantwoorden door naar de plek met het juiste antwoord te rennen.

Uiteraard zijn er ten tijde van het bezoek ook zeehonden te zien en kunnen kinderen en volwassen rondkijken in het bezoekerscentrum.

Aanvullende informatie en kosten
Op de speciale kindermiddagen mogen kinderen tot en met 12 jaar voor slechts € 2,50 naar binnen (altijd onder begeleiding van een volwassene). Ze kunnen dan deelnemen aan alle activiteiten!

De kindermiddagen lopen tot en met eind maart.

Voor meer informatie over het programma, entree en voorwaarden ten aanzien van begeleiding kijk op: www.zeehondencentrum.nl/kindermiddagen.

Cookieinstellingen