Sirius zingt en speelt ‘Dichtbij en veraf’

Foto: Persbericht

Acht stemmen vertellen een verhaal

Op zondagmiddag 10 september, 15 uur, zingt en speelt Sirius weer in de kerk van Zuurdijk.

Natuurlijk wordt het een concert met een Sirius-twist.
Dichtbij en ver weg… Goddelijke nabijheid en menselijke nabijheid. Dichtbij zoals je schaduw, of zoals je grote liefde je na aan het hart is. Maar ook goddelijke afstand en menselijke afstand. Een stad ver weg of het achterlaten van de grote liefde.
Sirius zoekt graag het contrast en dit concert is niet anders. Een Bach-motet en een aantal psalmen, een beetje Annie M.G. en een beetje Sinatra. En een bescheiden rol voor de echo in de verte.

Over Sirius:
Ze willen zichzelf uitdagen door in een kleine bezetting muziek te zingen en te spelen zonder dirigent. Inmiddels doen ze dat alweer 8 jaar naar volle tevredenheid. Soms nodigen ze muzikanten uit om mee te spelen, soms vragen ze een paar extra zangers, zoals voor dit concert.

Maar samen vormen ze het sextet dat ze Sirius hebben genoemd, naar hun voormalige repetitielocatie, aan de Siriusstraat in Groningen. Die locatie is veranderd, maar de naam en de opzet blijven hetzelfde.
Sirius zoekt in haar concerten altijd naar een mix van oud en nieuw, klassiek en licht, eenvoudig en complex. Ze zoekt een verhaal, een thema en bouwt daar een muzikaal bouwwerk omheen.

Sirius trad al eerder op in de kerk van Zuurdijk, die stamt uit de vroege 13e eeuw, waarin de geschiedenis is ‘te lezen’. Zij komen graag terug, wij zien ze graag weer, want het waren steeds verrassend concerten!
Toegang € 10.- inclusief koffie of thee met Zuurdiekster koek, kinderen gratis.
Kerk open om 14.30 uur.

Er kan bij concerten niet gereserveerd worden, dus kom op tijd!
Cookieinstellingen