Tentoonstelling Ellen Meereboer in kerkje Zuurdijk wegens succes verlengd

Foto: Openbaar domein
Bezoekers zijn verrast over de bijzondere foto’s van Ellen Meereboer.

 

De tentoonstelling is een eerbetoon aan Ellen Meereboer, die als fotograaf op Zuurdijk woonde en werkte. Zij overleed in juni 2016 op 47-jarige leeftijd. Het thema is: herinnering. De foto’s die Ellen Meereboer maakte, ‘werken’ namelijk als herinneringen; op een bijzondere manier reiken ze voorbij hetgeen ze tonen.
‘Ik betreed een kleine verlaten boerderij aan de ruige kust van West-Ierland. Loop door wat eens de woonkamer was. Er zijn ook schapen in het huis, een paar lammeren zitten in de keukenkast.
Het servies staat er nog in. Als ik het onopgemaakte, inmiddels doorgezakte bed ontdek, staat mijn hart even stil. Diep geroerd ervaar ik een enorme schoonheid.
Dit zijn beelden die ik wil vastleggen en wil koesteren. Het is een zoektocht naar de schoonheid van de eenvoud, het sobere, het doorleefde. Hiervoor trek ik erop uit, graag alleen, waardoor ik volledig in het fotograferen kan opgaan. Het liefst naar desolate gebieden in Ierland, Schotland en dichter bij huis; het platteland van Groningen.’
 

Ellen Meereboer: Herinnering

Tentoonstelling in de kerk van Zuurdijk, 13 mei t/m 20 juni.

De kerk is dagelijks in ieder geval open van 10 tot 18 uur.
Cookieinstellingen