Aanstaande woensdag dreumes-peutercafé in Leens

Foto: Boekstart

Aanstaande woensdag wordt in de bibliotheek van Leens een bijeenkomst gehouden van het dreumes-peutercafé. Er wordt samen met Anne Vos van de Muziekvos muziek gemaakt. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor kinderen tot vier jaar. Ouders, opa’s en oma’s mogen meekomen. Het café begint om 10.00 uur.

Waarom voorlezen?

Onderzoek bewijst: baby’s houden van boeken. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

  • Is een warm moment samen
  • Geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen
  • Oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen
  • Prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden
  • Stimuleert de taal- en spraakontwikkeling

Voorlezen loont!

Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uitonderzoek dat voorlezen wel degelijk loont: ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al voor dat deze acht maanden oud is voorlezen, kinderen hebben die hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat.

Ook als de baby vaak huilt en snel geïrriteerd is stellen veel ouders voorlezen uit. Vooral deze baby’s profiteren ervan als hun ouders meedoen met BoekStart, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek.

 

 

 

Reacties