Eenrumers maken zich op voor springend paasweekend

Foto: Spring Eenrum

De twintigste editie van SpringEenrum zal dit jaar al op zaterdagmiddag beginnen. Vooraf aan de Ainrommer Oavend, die plaatsvindt op zaterdag 15 april, organiseert het bestuur een kindermiddag in de feesttent op het evenemententerrein aan de Aagtstweg. Deze kindermiddag wordt georganiseerd in samenwerking met cateraar Van Kammen, het Springbestuur en de plaatselijke VVV.

Jongste Springers

Om de jongste Springers tegemoet te komen, is bij enkele ouders het idee ontstaan om een kinderdisco te organiseren. ‘De tent staat er immers toch al en omdat de grootste zaken al op vrijdag geregeld worden, hadden wij geen bezwaren’, aldus voorzitter Thomas Benes. Na overleg met andere partijen is de kindermiddag een feit.  Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool zijn van harte welkom om ’s middags te komen dansen en springen in de feesttent. De middag begint om 14.00u en de entree bedraagt €1 voor niet-leden van de VVV.

De Ainrommer Oavend

De Ainrommer Oavend, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, neemt toe in populariteit onder de bezoekers. ‘Dit merken we aan de kaartverkoop. Kaarten voor de Ainrommer Oavend worden meer verkocht dan voorgaande jaren!’, zegt de voorzitter. Ook de nieuwe combikaarten zijn gewild.  Dit betekent dus dat veel mensen de feesttent zowel op zaterdag- als zondagavond zullen weten te vinden! ‘Het was voor ons wel een gok om het idee van een combikaart in de praktijk te brengen, maar we zijn erg tevreden over de resultaten dus we zullen het voor volgend jaar zeker weer overwegen!’, zegt Benes.

De Ainrommer Oavend zal, inmiddels ook traditioneel, geopend worden door feestband Butterfly. Ook zullen zij de laatste twee uur spelen zodat iedereen de heupen flink kan losgooien. Daarnaast zal de avond gevuld worden door een nieuw dweilorkest: De Ùtlopers uit Sneek.  Verder komt Gré Parelmoer ons vergezellen. Deze duizendpoot zal aan de tent op zijn kop zetten samen met haar typetjes, grappen en grollen. Tenslotte wordt de avond compleet met de komst van het Ainrommer shantykoor. Zij zullen verschillende bekende liederen ter gehore brengen, waardoor iedereen goed mee kan zingen.

Zondagavond

Voor de zondagavond heeft het bestuur volkszanger Frans Duijts weten te strikken. Samen met deze zanger zullen coverband PPM Band, feestact Het Feestteam en stoere jongens The Dirty Daddies het podium betreden.

Kaarten

Combikaarten zijn te koop voor €25,00 bij Brood en Kado (Eenrum), Café/Cafetaria Eendrum (Eenrum), Sporthuis Winsum en Marskramer (Leens). Ook zijn hier losse kaarten verkrijgbaar voor de zondag (€19,00). Kaarten voor de Ainrommer Oavond (€10,00) zijn alleen verkrijgbaar in Eenrum.

Reacties