Paaseieren zoeken met paashaas op Landgoed Verhildersum Leens

Foto: Openbaar domein

Op Tweede Paasdag verstopt de paashaas chocolade eieren in de tuinen en singels van Landgoed Verhildersum Leens. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn tussen 11 en 12 uur uitgenodigd om te komen zoeken naar de eieren.

In de binnentuin liggen de eieren voor de jongste kinderen, in de singels zijn de eieren voor de oudere groep verstopt. Wie een gouden of zilveren ei vindt, ontvangt een leuke paasprijs. Na afloop is er iets te drinken voor alle kinderen. Iedereen is welkom en kan komen zoeken zonder aanmelding.

De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen vanaf de bankjes die in de tuinen staan, hopelijk in het zonnetje, genieten van de zoekende kinderen.

Lukt het niet om te komen zoeken naar de eieren? Maak je geen zorgen! Dit jaar zet Landgoed Verhildersum Leens de kinderen vaker in het zonnetje. Zo is het 15 en 16 juli kinderweekend op Verhildersum. Dit weekend zijn er allerlei leuke, leerzame activiteiten voor kinderen gepland.

Oktober is traditioneel kindermaand. Er worden die maand allerlei leuke doe-dingen georganiseerd voor alle kinderen die een kijkje willen komen nemen op de Borg, het landgoed of de Museumboerderij.

Niet alleen dit seizoen besteed Landgoed Verhildersum aandacht aan kinderen. Op het landgoed is altijd wat te beleven. Zo is in de Museumboerderij een tasje met gereedschap (schep, meetlint, loupe en verrekijker) en een struunkaart verkrijgbaar, waarmee je samen met en een gezonde dosis nieuwsgierigheid het landgoed kunt ontdekken. Kijk bijvoorbeeld of de torenvalk thuis is, tel iedere appelboom, graaf wormen op, kortom genoeg leuke activiteitjes om je een middag buitel te vermaken.

Volledige informatie: klik hier

Reacties