Barnsteen laten taxeren in Zoutkamp

Foto: publiek domein

Op 11 en 12 december komt De Goudwaag met een Duitse barnsteenspecialist naar Zoutkamp om barnsteen gratis te taxeren. Ook is er de mogelijkheid om de barnsteen ter plekke voor het getaxeerde bedrag te verkopen en meteen contant geld mee naar huis te nemen.

De barnsteenspecialisten staan op de genoemde data voor u klaar in de po-zaal van de Garnalenvissersbond (gekleurde huisjes aan de kade van Zoutkamp op Reitdiepskade 21).

Barnsteen is momenteel “hot” in China en kan daarom veel waard zijn. Dit geldt voor ruwe barnsteen, maar ook bijvoorbeeld voor kettingen gemaakt van barnsteen. Heeft u barnsteen in huis? Laat het gratis taxeren, zodat u weet welke waarde u in huis heeft. En wie weet gaat u met een mooi bedrag naar huis.

Barnsteen (amber) – het goud van het noorden, doet zijn naam eer aan. Lang geleden opgeviste stukken barnsteen en jaren geleden aangekochte barnsteen-kettingen die in vitrines liggen te verstoffen of weg liggen te kwijnen in een vergeten laatje kunnen nu een tweede leven leiden. Barnsteen afkomstig uit de Noordzee is vandaag de dag weer zeer geliefd. Zowel grote stukken ruwe barnsteen als sieraden of uit barnsteen gemaakte kunstwerkjes zijn na vele jaren opnieuw in trek. Vooral in Azië is de vraag naar ruwe barnsteen of barnsteensieraden sterk gestegen, waardoor ook de prijzen aanmerkelijk hoger zijn geworden.

Roh-Bernsteine-Bild-300x240

 

Reacties