Molen Hollands Welvaart weer open

Foto: Hogeland in beeld

De molen Hollands Welvaart en koffie- en theeschenkerij In de Malle Molen in Mensingeweer zijn dit seizoen geopend vanaf eerste paasdag zondag zondag 16 april. Dit gebeurt als gebruikelijk in een vrolijke paassfeer.

Behalve de inmiddels gerenommeerde zelfgebakken appeltaart en poffertzullen eitjes en ander paaslekkers geserveerd worden. Natuurlijk is de paashaas van de partij. Kinderen kunnen zich creatief uitleven op de paaskleurplaten. Ook de kweern, de handgraanmolen, staat klaar om zelf een zakje pannenkoekmeel te malen. De molen zelf wordt bediend door de molenaar die van alles kan vertellen over het indrukwekkende monument uit 1855. Met behulp van een digitale luistertocht kan de molen zelfstandig verkend worden.

Ter verhoging van de feestelijkheid zullen vader Henk en dochter Annemarie Aikema van streektaaltrio Magwelde zondag opluisteren met hun spel en zang. Nog onlangs begeleidden ze Freek de Jonge op zijn aardbevingsmissie. Op tweede paasdag treedt de band Jazzskabrass op met een vrolijke mix van ska, blues en jazz, gegoten in een stevig New Orleans sausje. De live muziek begint op beide dagen om plusminus 14.00 uur.

Openingstijden van de molen tot en met eind oktober 2017: op molen-,feest- en zondagen van 10.00 uur – 17.00 uur. Website: www.molenmensingeweer.com

Reacties