Lezing over de Koran in Westernieland

Foto: publiek domein

Zondag 19 februari houdt Eduard Verhoef, theoloog van christelijke huize en kenner van Semitische talen, een lezing over de Koran in de kerk van Westernieland.

Verhoef maakte een vertaling van de Koran die dicht bij de oorspronkelijke tekst blijft en tegelijkertijd erg goed leesbaar is voor de moderne lezer.

“Nu de relatie tussen moslims en christenen steeds meer onder druk komt te staan, is het van het grootste belang dat we er achter komen waar moslims voor staan.”, aldus de organisatoren.

“Waarover gaat het in de Koran en wat is de relatie tussen Koran en Bijbel, tussen de culturele en religieuze achtergronden van moslims en christenen, of tussen mensen met een Arabische achtergrond en mensen met een West-Europese achtergrond?”

Verhoef wil graag bijdragen aan het bevorderen van de dialoog tussen mensen met een verschillende culturele en religieuze achtergrond. Al eerder gaf hij een succesvolle lezing in Buitenpost en in een tiental andere plaatsen. De lezing wordt gehouden in de kerk van Westernieland, Schaapweg 2.

De lezing, gevolgd door discussie/vragen, is van 15:30 uur tot 17:15 uur. De kerk is open vanaf 15:00 uur.

De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Reacties