Alzheimer Café Winsum over activiteiten

Foto: WinsumNieuws

Het Alzheimer Café Winsum e.o. staat donderdag 16 februari om 19.00 uur in zorgcentrum Winkheem in het teken van ‘Activiteiten voor mensen met dementie’.

De hersenen aan het werk zetten heeft een positief effect op mensen met dementie. Het aloude ‘rust, roest’ geldt dus ook voor dementie. Veel patiënten en mantelzorgers hebben echter moeite met het vinden van activiteiten. Activiteitenbegeleidster Yvonne Faber vertelt deze avond welke activiteiten geschikt zijn voor mensen met dementie. Het accent zal met name liggen op wat mensen nog wel kunnen, en vooral het plezier van het bezig zijn zal voorop staan. Daarbij kun je het vaak zoeken in de gewone dagelijkse bezigheden die met enige aanpassingen nog wel lukken.

Donderdag 16 februari bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.

Mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeenten Winsum, Eemsmond, De Marne en daarbuiten zijn van harte welkom.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

Reacties