SIRIUS zingt in kerkje Zuurdijk

Foto: SiriusZingt.nl

Op zondagmiddag 12 februari zingt Sirius een concert vol volksmuziek. Natuurlijk met een Sirius-twist. Een worksong vanaf de Amerikaanse katoenplantages gaat prima samen met een 6-stemmig Agnus Dei uit de Renaissance, of met Annie MG Schmidt.

Volksmuziek

Krachtig in haar eenvoud, basis van veel complexe composities. In pure vorm, of haast onherkenbaar verwerkt. Vertaald, hertaald en zelfs vervalst. Sirius neemt u mee in een reis over de wereld en door de tijd. Van Henry VIII en Palestrina tot Duke Ellington. Langs de Britse eilanden, Finland, Hongarije, en uiteindelijk terug naar Nederland. Met en zonder instrumenten, Sirius zingt en speelt er een concert vol mee.

Bio

Na jaren te hebben gezongen in koren van divers pluimage, wilden we onszelf uitdagen om eens in kleine bezetting te gaan zingen. En dat gaat inmiddels ook alweer een heel aantal jaren prima.

In willekeurige volgorde: een chemicus, een verpleegkundige, een logopedist, een classicus, een managementassistent en een muziekdocent. Samen vormen we het sextet dat we Sirius hebben genoemd – niet naar Harry Potter, ook niet naar Greenpeace, maar simpelweg naar onze repetitielocatie, aan de Siriusstraat in Groningen.

Marleen Kegel                 Sopraan

Marieke Bouma               Mezzosopraan

Mirjam Bodewes              Alt

Adriaan Kegel                 Tenor

Augustijn Pool                 Bariton

Rimke de Groot              Bas

12 februari 2017 – 15.00 uur Kerkje van Zuurdijk

Reacties