Buurtzorgteams in de Marne vieren feest

Foto: Persbericht Buurtzorg

Buurtzorg bestond in 2016, 10 jaar. In Limburg zag op 1 januari 2009 het eerste team van Buurtzorg het levenslicht. Wat tien jaar geleden begon met een klein team, is uitgegroeid tot een organisatie met 10.000 verpleegkundigen en ziekenverzorgenden en 4.000 huishoudelijke medewerkers. Landelijk werken nu 950 teams bij Stichting Buurtzorg.

“Directeur Jos de Blok heeft 10 jaar geleden aan de keukentafel samen met een paar collega’s Buurtzorg opgericht. Zij begonnen met het verlenen van zorg in de omgeving van Almelo. Sinds die tijds is Buurtzorg gegroeid en is internationaal actief.”

In de gemeente de Marne is in 2008 gestart met 1 team, binnen 6 jaar (sinds 2014) is dit gegroeid met 3 teams: Team de Marne 1, Team Leens e.o. en Team Eenrum en omstreken. Het werkgebied in De Marne is opgesplitst zodat cliënten zoveel mogelijk dezelfde gezichten blijven zien. Zorg op maat blijft hierdoor mogelijk in de krimpregio. Elk team bestaat uit geschoolde (wijk) verpleegkundigen en wijk ziekenverzorgenden.
Desondanks is Buurtzorg toch “klein” gebleven. Klein, als in heel dichtbij de mensen waarom het draait. De cliënten. En de medewerkers die de cliënten verzorgen en verplegen. Dit zijn de eerste woorden uit het boek welke is uitgegeven naar aanleiding van het 10- jarige bestaan van Buurtzorg.


NB. Uit tevredenheidsonderzoeken blijkt dat cliënten zeer tevreden zijn over de wijze van hulpverlenen door de wijkzusters. Ook de wijkzusters zijn tevreden over het werken bij Buurtzorg; Jos de Blok is reeds diverse keren uitgeroepen tot beste werkgever van het jaar.

Reacties