Rederijkerskamer Praedinius naar finale theaterfestival

Foto: UITloper Groningen

Op zondag 28 februari jl. speelde Rederijkerskamer Praedinius Winsum zeer succesvol het stuk “Evengoed nog een hele zit” (regie: Hiepie Hoogeveen) in de Blauwe Schuit in Winsum en nu staan ze met een iets ingekorte versie in de finale van het eenakterfestival ’30 Minuten Los’.

Na verschillende voorrondes in de provincie is Rederijkerskamer Praedinius, met de eenakter “Evengoed nog een hele zit” van Wim T. Schippers, door de jury geselecteerd voor de finale tezamen met drie andere theatergroepen. De finale is op zondag 13 november a.s. om 14.00 uur in theater vanBerensteyn in Veendam.

Zondag 20 november a.s. om 15.00 uur speelt Rederijkerskamer Praedinius het stuk in Dorpshuis Pieterburen.

REDERIJKERSKAMER PRAEDINIUS

De rederijkerskamer is gezeteld in Winsum. De kamer is opgericht op 17 november 1871 en is nog steeds actief bezig met het rederijken.

Dit rederijken betekent voor de leden:

Ongeveer maandelijks een bijeenkomst, waar men bezig is met allerlei verschillende onderwerpen die met taal te maken hebben. Verder zijn de leden actief bezig met toneel. Dit varieert van het schrijven en spelen van stukkken tot het maken van decors en belichting voor de uitvoeringen. Voor meer informatie kunt u bellen met :

Walter Vermue, voorzitter tel. 050-5515748 of met Reinilde van der Sommen, secretaris tel. 0595-442917

Cookieinstellingen