Nacht van de nacht in De Marne

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 12e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober 2016. Ook rondom het Lauwersmeer zijn er meerdere activiteiten in het kader van de Nacht van de Nacht.

Nacht van de nacht in Nationaal Park Lauwersmeer

Tijdens de Nacht van de Nacht kun je in het Nationaal Park Lauwersmeer de duisternis beleven. Samen met de boswachter ga je het park in om te ontdekken wat er zich allemaal in het duister afspeelt.

Nachtwandeling Pieterburen

Het Groninger Landschap houdt op zaterdag 29 oktober een donkere nacht wandeling. Tijdens deze wandeling van Pieterburen naar de zeedijk en weer terug kan je de duisternis en de stilte beleven in de polder, op de zeedijk en de kwelders. Vrijwilligers van Het Groninger Landschap van de Buitenplaats Noordkust Pieterburen begeleiden de wandeltocht van ca. 6 kilometer. Direct aanmelden >>

Sterrenwacht Ulrum

Tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober stelt Sterrenwacht Ulrum haar deuren open. Eén of meerdere telescopen zullen gericht zijn op de hemel. Ook wanneer het de 29e bewolkt is zal de sterrenwacht geopend zijn en is er genoeg te zien.

Alle activiteiten in en rondom Groningen

Er is tijdens de Nacht van de Nacht nog veel meer te doen in en rondom Groningen. Zo is er bijvoorbeeld een sterrenkijknacht in Blaauw Sterrenwacht, is er een vaartocht over het Leekstermeer en een spannende nachtwandeling door het Mensingebos.

Bekijk alle activiteiten >>

Cookieinstellingen