WinterWelVaart Zoutkamp 2019 biedt bruisend programma

A
Foto: WinterWelVaart

ZOUTKAMP – Op zaterdag 14 december en zondag 15 december vormt de gezellige binnenhaven van Zoutkamp het decor voor WinterWelVaart Zoutkamp. Dit evenement is een van de regionale versies van WinterWelVaart in de stad Groningen een weekend later. Zaterdag 14 december om 11.00 uur wordt WinterWelVaart Zoutkamp 2019 geopend door Garnalenkoningin Stephanie Muller.

Op 14 en 15 december liggen aan de sfeervol verlichte Reitdiepskade in Zoutkamp verschillende schepen afgemeerd die vrij toegankelijk zijn voor het publiek. Neem een kijkje aan boord van de Jade en de Najade en geniet van muzikaal talent en mooie verhalen. Ook ligt er het stoere oud marineschip de Triton, waar men aan boord kan kijken, luisteren en proeven over de tijd dat de Triton nog marineschip was. Stap ook gerust aan boord van de reddingboot Gebroeders Luden, het museumschip de ZK 4 en enkele viskotters en proef de maritieme sfeer. Ook de Anda, een van de laatste coasters in Groningse handen, zal aanwezig zijn en biedt aan boord een podium voor verschillende artiesten.

Activiteiten voor jong en oud

Aan boord van de schepen en op de kade, in het Visserijmuseum en bij de horecagelegenheden kan men twee dagen genieten van kunst en cultuur; een spannend verhaal door de Verhalenvertellers of muziek van Bob Heidema, Onstuimig Schuim, het Zoutkamper Smartlappenkoor, Martin Kramer, de Poedies, accordeonist Theo Zant, een doedelzakspeler en meer. Laat u aan boord van de Jade verrassen en geniet van het muzikaal talent van verschillende Zoutkampers. Albert Buursma verzorgt aan boord van de Najade een lezing over 50 jaar afsluiting van de Lauwerszee en in het Visserijmuseum kunt u de expositie daarover bezoeken. Luister naar poëzie en volg een workshop gedichten maken door Erika De Stercke aan boord van de Amélie Sophia. In het Visserijmuseum zie je de garnalenpelsters en nettenboeters bezig en buiten zorgen de visbakkers voor overheerlijke vlamzalm. Je kunt raden welke vissoorten zoal gevangen worden op zee en meedoen aan de speurtocht naar garnalen. Hiervoor zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld door o.a. Doe Zoo Leens, Waddenfun Warfhuizen, Visserijmuseum Zoutkamp en ZK9 Antonia Zoutkamp. Kinderen kunnen zich laten schminken, zich uitleven op een springkussen en er is een kindervoorstelling door Onstuimig Schuim. Naast de Palingrokerij van Gaele Postma en deels in het Visserijmuseum is een gezellige, kleine overdekte markt. Hier is voor elk wat wils te koop, van verschillende overheerlijke streekproducten en prachtige bloemarrangementen tot oliebollen, sieraden en leuke cadeautjes.

Gekleurde loodsen

Dit jaar zijn de activiteiten uitgebreid naar de gekleurde loodsen verderop aan de Reitdiepskade. Onder andere Straattheater de Stagemates treden daar zaterdag op in Café Restaurant Aan de Haven (voormalige sloepenloods) en gastvrouw Lien danst in originele Indonesische kledij de Paradijsvogeldans. Op de kade zorgen Leentje & Astrid voor het nodige vermaak en in de horecagelegenheden rond de haven kan men genieten van gezelligheid en muziek onder het genot van heerlijke gerechten of versnaperingen.

Kortom er is van alles te zien en te beleven tijdens WinterWelVaart Zoutkamp. WinterWelVaart Zoutkamp is gratis toegankelijk op zaterdag 14 december en op zondag 15 december vanaf 11.00 uur. Het volledige programma volgt binnenkort op www.winterwelvaartzoutkamp.nl.

Reacties