Landelijke natuurwerkdag: orchideeënvelden Nationaal Park Lauwersmeer

Landelijke natuurwerkdag 2017
Foto: Instituut voor Natuureducatie

LAUWERSMEER – Op zaterdag 2 november – tijdens de landelijke natuurwerkdag – kunnen vrijwilligers weer los in Nationaal Park Lauwersmeer. Dit keer zal worden gewerkt aan het behoud van de prachtige orchideeënvelden in het gebied.

Het Land van juffrouw Alie is één van die schitterende velden met in het voorjaar en in de zomer duizenden bloeiende orchideeën, zoals rietorchis en moeraswespenorchis. Ook de zeldzame honingorchis komt in het Land van juffrouw Alie voor. Voor het behoud van deze zeldzame planten, is het noodzakelijk dat de velden jaarlijks gemaaid worden en dat het maaisel wordt afgevoerd.

Tijdens de natuurwerkdag zal het maaisel en mos worden verwijderd met behulp van hooiharken en vorken. Het maaisel moet vervolgens naar de weg gebracht worden om af te voeren. Daarnaast zullen de randen van de verschillende natuurveldjes worden gesnoeid. De werkzaamheden vinden plaats op het terrein van juffrouw Alie en rondom de Bosschuur en Activiteitencentrum Lauwersnest. Voor koffie/thee aan het begin en het einde van de dag en een voedzame lunch wordt gezorgd!

Voor aanmelden en meer klussen in gemeente Het Hogeland tijdens de landelijke natuurwerkdag klik hier.

Reacties