Opening expositie Boeren op het Hogeland

Ingrid Oyevaar op het Hogeland
Foto: Sarah Stiles

WARFFUM – Op 14 en 15 september is de multimedia expositie ‘Boeren op het Hogeland’ in Warffum te zien tijdens de Open Monumentendagen. De expositie, die bestaat uit korte films, foto’s, long stories en geluidswandelingen, is ook de naam van de website waarop de makers Ingrid Oyevaar en Sarah Stiles een selectie aan verhalen over de groei en bloei op het Noord-Groningse Hogeland in beeld brengen.

Op zaterdag 14 september om 12 uur zal Harmannus Blok, wethouder Landbouw, Visserij en Natuur, de expositie openen, gevolgd door een kort keukentafelgesprek waarin de wethouder, aan de hand van actuele thema’s, in gesprek gaat met met o.a. Cor-Peter Feitsma (boer en bestuurslid CPJ), Angela Rijnen (boerin en voorzitter NBLV) en Lammert Westerhuis (boer en voorzitter LTO Noord/Hogeland).

Het doel van zowel het project als de expositie is om boeren en burgers met elkaar in verbinding te brengen en een breed publiek bewust te maken van het plattelandsleven. Volgens Sarah en Ingrid leven we in een boeiende tijd waarin gepassioneerde boeren ieder op hun eigen wijze de landbouw bedrijven. Ze nodigen mensen uit om van de verhalen vanuit de bedstede te luisteren, de films van de mini-cinema te bekijken, door de kleine grote foto- tentoonstelling te wandelen of enkele pareltjes van het boerenland te proeven.

Boeren op het Hogeland – 14 en 15 september van 12-17 uur – in Het Dorpslogement, Schoolstraat 8 te Warffum.

Voor meer informatie over het project zie ook: www.boerenophethogeland.nl.

Reacties