Klinkende Klanken in Kloosterburen

Foto: FB pagina SCAK

KLOOSTERBUREN – Op zondag 9 december presenteert Stichting Culturele Activiteiten Kloosterburen (SCAK) het programma ‘Klinkende Klanken in Kloosterburen’. Op vijf verschillende plekken in het dorp treden ervaren musici uit de gemeente Het Hogeland op.

De start is om 15.00 uur in de Katholieke Willibrorduskerk aan de Hoofdstraat. In deze prachtige, monumentale kerk bijt het orkest van Sint Caecilia samen met het kerkkoor de spits af en rond een uur of half vier trekt de stoet verder naar de nabijgelegen Kroeg, die eveneens de naam van de Kloosterbuurse patroonheilige draagt.

De volgende stop is bij de Krasse Knarren van ’t Olde Heem. Dit verzorgingshuis is in 2016 door coöperatie Klooster & Buren aangekocht en huisvest inmiddels ouderen, een kinderdagverblijf en begeleid wonen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Binnen het huis, in de gemeenschappelijke ruimte, worden met enige regelmaat culturele activiteiten georganiseerd voor de bewoners en andere belangstellenden. SCAK trakteert er dit keer op een optreden van Alice van der Meer op blokfluit en Michiel de Vries op gitaar.

Op een steenworp van ’t Olde Heem ligt de Nicolaaskerk. Ook dit is een bijzonder project dat opgepakt is door de dorpscoöperatie. Het interieur van de kerk heeft in het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan en is geschikt gemaakt voor het organiseren van uiteenlopende activiteiten als theater, muziekvoorstellingen en bijeenkomsten. De binnenkant van de kerk is gestript, voorzien van wand en vloerverwarming en oerdegelijk geïsoleerd met stro en leem. Tijdens het muzikale rondje zullen Gerrie Jonker (fagot) en Erika Hutte (fluit) de kerk vullen met de klanken van hun instrumenten.

Het eindpunt van de tocht is het Klooster. Herberg het Klooster (voorheen Hotel het Klooster), is begin 2018 door Inge Schultze en Marlies Pastoor overgenomen. Bezoekers kunnen er – geheel in lijn met de kloostertraditie – o.a. terecht voor persoonlijkheidstrainingen, bezinning en retraites. In het knusse cafeetje van het hotel zullen Monique Bollen en Jos Hoes met hun accordeons en saxen de afsluiting verzorgen. Uiteraard is er gelegenheid om de tocht onder het genot van een drankje te evalueren en nog even heerlijk na te genieten.

Deelname aan het muzikale rondje is gratis maar een vrije gift wordt zeker op prijs gesteld.

www.scak.nl

 

Reacties

article
105953
KLOOSTERBUREN – Op zondag 9 december presenteert Stichting Culturele Activiteiten Kloosterburen (SCAK) het programma ‘Klinkende
https://de-marne.nieuws.nl/agenda/105953/klinkende-klanken-in-kloosterburen/
2018-12-03T13:16:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/75/2018/12/03131544/klinkende-klanken-kloosterburen.jpg
Agenda