GPS rijden en demonstratie drones tijdens Precisielandbouw Dag

Foto: Rens Kalsbeek

VIERHUIZEN – Op zaterdag 28 juli a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur wordt de eerste Kom-bij-de-Boer-over-de-Vloer-Dag in het kader van het project Waddenland Boerenland georganiseerd, met als thema de Precisielandbouw.

Het bedrijf Agrifly geeft deze middag demonstraties met drones op akkerbouwbedrijf Klein Midhuizen in Vierhuizen. De akkerbouwer zelf, Geert Jan Duisterwinkel, vertelt meer over de opslag van gewassen en het werken met GPS gestuurde apparatuur op het bedrijf.

De middag staat in het teken van de moderne landbouw. Zo kunnen bezoekers deze middag meerijden op de tractor van Duisterwinkel. Om te zien en leren hoe deze, dankzij moderne technieken, automatisch in kaarsrechte lijnen rijdt over het land en automatisch obstakels mijdt. Vanuit de cabine wordt duidelijk hoe het gebruik van moderne GPS gestuurde apparatuur en sensoren het mogelijk maakt om plaats-specifiek op het land te werken.
Wilco Stollenga van het jonge innovatieve bedrijf Agrifly laat bezoekers zien hoe je meer uit het land kunt halen, door gebruik te maken van Precisielandbouw. Agrifly vliegt met drones over het land om informatie te vergaren over de gewassen, met als doel het rendement van de akkerbouwer en veehouder te vergroten. Via een laptop worden de resultaten in kaart gebracht.
Deelname aan de middag is gratis. De demonstraties zijn tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie: www.waddenland.groningen.nl/boerenland. Aanmelden voor de middag kan via de site (niet verplicht). Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging met meer informatie.

Doel Boerenland project
Het project Waddenland Boerenland is een project van Stichting Promotie Waddenland in samenwerking met twintig agrarische en toeristische ondernemers in de regio. Het doel van het project is om inwoners van en toeristen in de regio Waddenland in contact te brengen met het boerenleven en hen te laten zien en leren waar ons dagelijkse voedsel vandaan komt en hoe dit geproduceerd wordt. Hierbij komen de meest geavanceerde technieken kijken.
De ‘Precisielandbouw Dag’ is een van de acht activiteiten in het kader van het project Waddenland Boerenland. Voor de volledige kalender kijk op de site van  Waddenland.

‘Kom-bij-de-Boer-over-de-Vloer’ en leer meer over de Precisielandbouw in Waddenland.

Cookieinstellingen