Cultuurpodium “Parels van het Noorden”, zorg dat je erbij bent!

Foto:

KANTENS – Op 31 mei en 1 en 2 juni 2018 is Kantens en omgeving het decor van Parels van het Noorden, gepresenteerd door Laway Arts.

Het Groninger land is de ruimte die bewoners met elkaar verbindt, waar we van genieten en trots op zijn en bij Parels van het Noorden de inspiratiebron voor kunst en cultuur. Het decor waar inwoners hun talenten laten schitteren.

Toke van Oorsouw, artistiek leider Laway Arts: “Parels van het Noorden staat voor de mensen zelf. Inwoners uit verschillende dorpen op het Hogeland zijn de afgelopen maanden al enthousiast bezig om door middel van diverse kunstvormen uitdrukking te geven aan dat wat hen inspireert. Dat is prachtig om te zien en er worden hele mooie dingen gemaakt. Op deze manier willen wij in de regio de amateurkunst een impuls geven.

Borg Ewsum (bovenaanzicht)

Het programma vindt plaats op o.a. de Borg Ewsum, langs het wandelpad tussen Middelstum en Kantens, in ’t Schienvat, bij Molen Grote Geert en in en bij de  Theaterwerkplaats in Kantens.

De optredens en activiteiten variëren van theater, dans, soundscape, DJ en ‘druksels’ workshops tot muziek, een expositie en een Syrische barbecue. Zo is het theaterproject Ewsum een combinatie van dans, film, tekst en muziek, waarbij de unieke locatie centraal staat. Het jeugdtheater bij Molen Grote Geert vertelt het verhaal van de molen(d)aar. In het weiland staat een soundscape met geluid en objecten. Er is een open podium met ook jamsessies en er vinden optredens plaats van Megins Move, Steven Prins en Popkoor BSUR en het dansproject Courage 65+ met eigentijdse dans.

Een groot aantal activiteiten en optredens zijn gratis en voor een paar dient een kaartje te worden gekocht. Meer informatie, uitgebreid programma of kaarten kopen? Ga naar www.parelsvanhetnoorden.com of volg ons voor het laatste nieuws op  www.facebook.com/parelsvanhetnoorden

Cookieinstellingen