Voorjaars streekmarkt Verhildersum op 21 april

Foto: Landgoed Verhildersum

LEENS – Op 21 april vindt de voorjaarsstreekmarkt op Landgoed Verhildersum te Leens plaats, de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

Het is weer lente, lekker genieten van de zon én van lekkere gerechten. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer nieuwe producten van de standhouders. De Streekmarkt is op 21 april, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum.

Op de Streekmarkt Verhildersum kunt u terecht voor allerlei ambachtelijke heerlijkheden. Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. De standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!

Ambachtelijke biologisch brood, heerlijke worst en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie en nog veelmeer. Deze keer zijn een paar nieuwe standhouders aanwezig, te weten Keetjes diervoeding, met puur natuurlijk hondenvoer en hondenspeeltjes; Italiaanse koffiebonen van Borbone; Warffumer Klooster komt met gin-tonic marmelade en er is ijs van Froyo2go. Voor een compleet overzicht van deelnemers klikt u hier: www.verhildersum.nl/nl/bezoekersinfo/deelnemers-streekmarkt

En om het voorjaar te vieren is er een stand met vrolijke voorjaarsbloemen en natuurlijk komen nu de lammetjes. Als extraatje voor de kinderen kan er tussen 13 en 15 uur geknutseld worden.

Trek deze keer wat meer tijd uit voor uw bezoek aan de Streekmarkt en bewonder ook de prachtige expositie Kleurendrift, het land van De Ploeg, dat naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van Kunstkring De Ploeg wordt gehouden in het Koetshuis. Kleurrijke schilderijen van schilders van het eerste uur, die het land van De Ploeg tonen. Naast bekend werk zijn er ook werken die minder bekend of niet eerder getoond zijn.

Maar vergeet ook niet een bezoek aan de borg te brengen en de bijzondere tentoonstelling Aan tafel bij…, waarin u letterlijk aan tafel kunt schuiven bij de borgbewoners, het boerengezin en het arbeidersgezin. U ontdekt de tafelcultuur uit de 19e eeuw. En met mooi lenteweer is het een feestje om een wandeling over het landgoed te maken. In de tuinen beginnen de voorjaarsbloemen te bloeien, de fruitbomen beginnen ook voorzichtig en de vogels zijn aan het nestelen. Nog even en de koeien met hun kalfjes kunnen naar buiten. Kom genieten van het voorjaar tijdens de Streekmarkt op 21 april!

Streekmarkt Verhildersum Leens, kom ontdekken en genieten!

Datum: 21 april van 10-16 uur

Locatie: Museumboerderij, Dijkstilsterweg 4 te Leens

Cookieinstellingen