Stunt 10 Zoutkampers tegen Ezinge

Twintig minuten voor tijd, bij de stand 1-3, kwam Zeester met 10 man te staan. De drie punten leken in de knip voor de mannen van Antonie Argus, maar niets was minder waar. Het was Zeester dat via een dood spelmoment de 2-3 maakte en vervolgens met 5-3 wist te winnen.

Ezinge begon goed aan de wedstrijd. Al binnen de minuut namen de gasten een voorsprong. En hoe? Ewold Staal geeft vanaf de linkerkant voor en Jasper Dijkstra jaagt de bal vanaf randje ‘zestien’ met een magnifieke omhaal snoeihard in de kruising, 0-1.

Een leuk begin van de wedstrijd die in de eerste helft verder niet veel spektakel te bieden had. Zeester speelde slap en Ezinge deed te weinig met de geboden ruimte. Vooral de achterste linie van Zeester speelde slordig en gaf een aantal goede mogelijkheden op een doelpunt weg. Na een paar gemiste kansen was het na een klein half uur dan toch 0-2. Ewart Gerritsen werd op zo’n 30 meter van het doel ingespeeld, kon ongehinderd oplopen om vervolgens hard diagonaal raak te schieten.

De niet zichtbare Gerritsen passeert doelman Wieringa

De thuisploeg was daarvoor slechts één keer gevaarlijk geweest middels een doelpoging (over) van de jonge Henri Nienhuis.

Kort voor rust zette Zeester even aan en dat resulteerde in de 43ste minuut in de aansluitingstreffer. Marco Dijkstra ontweek de buitenspelval van Ezinge, trok vanaf de rechterkant naar binnen en legde op het juiste moment af op de meegelopen Vince van der Veen, die onderkant lat raak schoot, 1-2. Een lekkere opsteker voor de thuisploeg, een domper voor Ezinge.

Zo slap als Zeester de eerste helft had gespeeld, zo scherp begon het aan de tweede helft. Trainer Pettinga kennende zijn in de rust wel een paar ‘gvd-eetjes’ gevallen om z’n ploeg het geloof te geven dat er van Ezinge niet hoefde te worden verloren. Met de wind in de rug wist Zeester verder van de eigen goal te spelen, waardoor Ezinge niet of nauwelijks meer gevaarlijk kon worden. Toch wist Ezinge in de 56ste minuut te scoren. Jasper Dijkstra werd op ‘randje buitenspel’ in gespeeld maar mocht doorgaan. Zijn balletje breed op Peter Vergeer leek simpel te kunnen worden verzilverd, maar Steffan Knol wist nog redding te brengen. Maar in plaats van de bal naar voren te rossen, verspeelde de verdediger de bal en kon de 17-jarige Vergeer in de herkansing alsnog scoren, 1-3.

De wedstrijd leek gespeeld. Helemaal toen Steffan Knol rood kreeg (neerhalen doorgebroken speler). Zwaar bestraft, aangezien er nog twee Zoutkampers in de buurt waren. De onrecht die Zeester werd aangedaan, leek positief te werken op het team. De Zoutkampers keken elkaar aan en stroopten de mouwen nogmaals op. Op inzet was het Cees “Chiellini” de Jong die op snelheid het halve veld overstak, om net buiten het strafschopgebied van Ezinge onderuit te worden gehaald. De toegekende vrije bal werd daarop snoeihard in de winkelhaak gejaagd door Vince van der Veen, 2-3.

Vanaf dat moment was het Zeester dat helemaal niets meer weggaf. Alle duels werden gewonnen en Ezinge kwam niet meer over de middenlijn. Twee minuten na de 2-3 kreeg Vince van der Veen op zo’n 25 meter van het doel de bal ingespeeld. Niet nadenkend haalde hij vanuit de draai uit en verraste doelman David van der Berg met een laag hard schot door het midden, 3-3.

Zeester was ontketend en had Ezinge bij de strot. Met nog een kwartier op de klok werd Vince van de Veen onnodig onderuit gehaald in het strafschopgebied. Vanaf 11 meter leek zijn vierde treffer van de middag een simpel klusje, maar Ezinge-goalie Van der Berg plukte de inzet uit de onderhoek.  Het was echter Marco Dijkstra die zeer attent reageerde en de bal alsnog tegen de touwen werkte, 4-3.

Dijkstra (6) is attent

Jordi Knol had kort daarna Zeester al in veilige haven kunnen loodsen toen hij een vrije schietkans kreeg, maar zijn inzet was onrustig en hard over.

De verlossende treffer kwam uiteindelijk in de extra tijd. Terwijl Ezinge met een slotoffensief de verdedigende stelling verliet, was het de thuisploeg die prachtig naar de 5-3 counterde. Een mooie crosspass van Marco Dijkstra bereikte Danny Beerda die op het juiste moment meegaf op Vince van der Veen. De spits verzuimde daarop niet te scoren en pakte dus dan toch nog zijn vierde goal deze middag mee.