Overige clubs De Marne

Eenrum won zondag in eigen huis met 4-3 van Yde de Punt. Michel Maggi scoorde 3 keer, maar Marc Snijder werd uiteindelijk matchwinner voor het team van trainer Ronald Bouwman. Hoe de andere clubs uit de gemeente het hebben gedaan leest u hieronder.

VVK – FC LEO

FC LEO kende in Groningen een bliksemstart. Op het kunstgras van sportpark Het Noorden stond het halverwege de eerste helft al 0-3. Frank Veenwijk had de Leensters al in de 4de minuut op voorsprong gezet. Hans Hofman (’20) en Peter Kolkena (’23) hadden z’n voorbeeld gevolgd.

Toch kwam de thuisploeg op slag van rust terug in de wedstrijd door in de 44ste en 45ste minuut tegen te scoren. Ruststand derhalve 2-3.

Deze stand bleef staan tot de 73ste minuut, want toen was het Rick Schuttenbeld die de ploeg van trainer Gerke Kersaan in veilige haven schoot, 2-4.

Het sloakkoord was van Frank Veenwijk, die met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 2-5 bepaalde.

VVSV ’09 – VV JISTRUM

VVSV ’09 mag sinds lange tijd weer eens een puntje bijschrijven. Vorige week speel VVSV ’09 als enige club uit De Marne. In het Stadspark werd toen met 3-0 verloren van Velocitas 1897. Zaterdag speelden de Ulrumers gelijk tegen hekkensluiter Jistrum, dat met dit resultaat z’n eerste punt van het seizoen pakte.

Het werd op sportpark De Kley 2-2.

OKVC – ZEESTER

In het begin kon Zeester nog aardig meekomen in Oldehove ondanks dat men snel op achterstand kwam door een doelpunt van Jasper Jimmink.

Vince van der Veen en Vijko Postma bogen de achterstand om in een voorsprong en zo stond het na een half uur spelen 1-2 in Oldehove. De ruststand was echter 4-2 in het voordeel van de thuisploeg als gevolg van een loepzuiver hattrick van Timon van der Helm.

OKVC gooide na rust de wedstrijd snel op slot. Edwin Sieperda maakte in de 50ste minuut de 5-2 en niet veel later kreeg Pieter Sieperda de bal op een presenteerblaadje van Timon van der Helm, 6-2.

Halverwege de tweede helft was het Sander de Boer die z’n doelpuntje meepikte en 10 minuten voor tijd bepaalde Pieter Sieperda de eindstand op 8-2, een uitslag dat gezien de tweede helft nog aan de magere kant was.

SV BEDUM – VV KLOOSTERBUREN

Kloosterburen is de ploeg van alles of niets. Er werd dit seizoen dan ook nog niet gelijk gespeeld. Zondag was het weer eens niets, met een ontluisterende nederlaag tot gevolg. Bij rust stonden de Bedumers al met 4-0 voor om direct na rust de 5-0 te kunnen maken.

Verder liet de ploeg van trainer Pieter Oosterhuis het niet komen.

Volgende week is Kloosterburen vrij ivm met carnaval in het dorp. Dan zal de polonaise weer volop ingezet worden.