Marc Snijder schiet Eenrum langs Yde de Punt

Eenrum heeft zondag in een meer spannende dan goede wedstrijd gewonnen van Yde de Punt. Het was invaller Marc Snijder die een paar minuten voor het einde de wedstrijd met een weergaloos doelpunt besliste.

Een gelukkige overwinning voor de ploeg van trainer Ronald Bouwman, die na een uur spelen twee vroege wissels inbracht. Het leek daarna mis te gaan toen de gasten terugkwamen tot 3-3 en nog een paar mogelijkheden op de 3-4 kregen. De noodgedwongen wissel (Snijder voor de geblesseerde Dijkstra) pakte daarna gelukkig goed uit.

Het begin was ook voor een sterk startend Eenrum. Adem Secer kwam vanaf de linkerkant goed door, trok de ‘zestien’ in en legde op het juiste moment breed op Michel Maggi, die diagonaal scoorde, 1-0.

De niet zichtbare Maggie scoort 1-0

In de twaalfde minuut verdubbelde Maggi de score, nadat Mark Dijkstra hem met een slim steekpassje vrij voor de doelman had gezet, 2-0.

Maggi scoort de 2-0

In dat eerste kwartier had Eenrum de zaakjes goed voor elkaar, maar na de 2-0 lieten de gasten zien ook gevaarlijk te kunnen worden. Met name het trio Koops-Koops-Koops was en ware plaag voor de Eenrumer verdediging. Na wat plaagstootjes, waarbij Eenrum-doelman Anton Brontsema nog niet helemaal tot het uiterste hoefde te gaan, moest hij in de 28ste minuut dan voor het eerst echt aan de bak. Met een prima redding wist hij Jesse Koops van scoren te houden, maar uit de daaropvolgende hoekschop wisten de gasten alsnog de aansluitingstreffer te maken. De Eenrum-verdediging werkte de indraaiende hoekschop slecht weg, waarna Bart Koops in balbezit kwam en van een metertje of 25 uithaalde. De bal verdween buiten bereik van Eenrum-goalie Brontsema in de verre hoek, 2-1. De gasten roken bloed en zetten Eenrum met de rug tegen de muur, maar sprongen slordig met de kansen om. Daarbij moet worden gezegd dat de verdedigers van de thuisclub met gevaar voor eigen leven verdedigden door zich meerdere keren voor de bal te gooien.

Verder was doelman Brontsema deze wedstrijd goed op dreef en lag de lat een treffer van Yde in de weg, zodat er met 2-1 werd gerust.

Na de pauze kwam Eenrum goed uit de kleedkamers. Zo was het in de 50ste minuut al bijna 3-1, toen Enrique Rubio Garcia uit een hoekschop van Milan Rutkowsky op de paal kopte. Toch hoefde men niet lang te wachten op de derde Eenrumer treffer. Een van de weinig goed opgebouwde aanvallen deze middag was de inleiding daartoe. Doelpuntenmaker was wederom Michel Maggi, die dit keer op aangeven van aanvoerder Mattheus Nubé de trekker overhaalde. Zo stond er na een klein uur spelen dan ‘eindelijk’ 3-1 op het scorebord.

Trainer Bouwman wisselde daarop vrij vlot twee keer achterelkaar. Het kon ook, want er was geen vuiltje in de lucht. Het wachten was op de genadeklap, maar tot grote ontsteltenis van ‘de bank’ en het Eenrumer publiek bleef die uit. Het was Yde de Punt dat de rug rechtte en Eenrum weer achteruit drong. Halverwege de tweede helft was het Jesse Koops die niet aangepakt werd, drie man passeerde en doeltreffend uithaalde, 3-2. Eenrum was rijp voor de slacht en dat resulteerde 4 minuten later dan ook al in de gelijkmaker. Wederom was het Jesse Koops, die vrij simpel het strafschopgebied in kon gaan en onderuit werd gehaald. De bal kwam voor de voeten van Rick Smit, die de bal onder Eenrum-sluitpost Brontsema door in het doel werkte, 3-3.

Met nog 20 minuten op de klok gaven de ’trouwe kenners’ uit Eenrum niets meer voor hun cluppie.

En terecht, want wat Eenrum in die fase van de wedstrijd liet zien was niet best. Het team van trainer Ronald Bouwman hield echter met kunst en vliegwerk de tegenstander van scoren af en kreeg vanuit de counter nog twee mogelijkheden. Zo ook in de 81ste minuut, als Michel Maggi de bal bij invaller Marc Snijder brengt. De voorzet van Snijder werd geblokt, waarop hij de terugspringende bal met ontzettend veel gevoel over doelman Wilko Schreuder krulde, 4-3.

Snijder (19) viert feest

Met nog 9 minuten op de klok was de wedstrijd natuurlijk nog niet beslist, maar snel werd duidelijk dat Yde de Punt niet meer de kracht had om het Eenrum nog een keer echt lastig te maken.

Zo bleef het 4-3 op Sportpark Eenrum in een wedstrijd die door de gelukkigste ploeg werd gewonnen.