FC LEO en VV Eenrum op zoek naar nieuwe trainer

Foto: DeMarneNieuws

De trainerscarrousel is al weer een tijdje draaiende. Bij verscheidene verenigingen is een wisseling van de wacht aanstaande. In de gemeente De Marne is dat niet anders. Zo moeten FC LEO en VV Eenrum beide op zoek naar een nieuwe trainer.

Klaas van der Ploeg/Gerke Kersaan (FC LEO)

fc-leo-klaas-en-gerke
Klaas van der Ploeg en Gerke Kersaan (met pet)

FC LEO en Klaas van der Ploeg nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Ook interim-trainer Gerke Kersaan, hij vering aan het begin van het seizoen Van der Ploeg die om gezondheidsredenen (tijdelijk) moest afhaken, zal vertrekken bij de Leensters.

Voorzitter Arjen Fledderman hierover: ”We hebben met beide trainers om tafel gezeten en hebben in goed overleg besloten om de verbintenissen niet te verlengen. Voor nu geldt nog dat Gerke trainer blijft. Echter, mocht Klaas zich sterk genoeg voelen om het weer over te nemen, is het mogelijk dat hij het seizoen afmaakt. Met of zonder Gerke aan zijn zij.”

Voor het komend seizoen is FC LEO op zoek naar een geschikte vervanger voor de vertrekkende Winsumer trainers.

Ronald Bouwman (VV Eenrum)

ard_0735
Ronald Bouwman: “Tijd voor andere kop!”

VV Eenrum moet ook op zoek naar een nieuwe trainer. Ronald Bouwman verlaat de Ainrommers na vier jaar. In zijn eerste jaar promoveerde Bouwman met Eenrum naar de vierde klasse. In z’n derde jaar, mede door verlies van een aantal dragende spelers, moest Eenrum weer een stapje terug doen. Op dit moment staat Eenrum keurig bovenin de 5de Klasse D van het zondagvoetbal, werd de eerste periode op een haar na gemist, maar lijkt spelen voor het kampioenschap of nacompetitie zeker tot de mogelijkheden.

Op de vraag “Zat van Ainrom?” antwoord de oefenmeester uit Ten Boer: “Nog niet, maar dat wil ik juist voorkomen. Na 4 seizoenen ben ik aan nieuwe uitdaging toe en voor de groep is het ook vast wel weer lekker om eens een andere ‘kop’ te zien.´

 

Cookieinstellingen