Overige clubs gemeente De Marne

Zeester ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen het veel betere SC Kootstertille. De Friezen wonnen dikverdiend met 0-4, wat gezien het spelbeeld en de kansenverhouding nog aan de magere kant was. Drie van de overige vier clubs uit de gemeente kwamen ook in actie, FC LEO en VVSV ’09 deden dat zaterdag, Eenrum kwam op zondag in het veld. De wedstrijd van Kloosterburen in Tynaarlo werd afgelast.

FC LEO – GRC GRONINGEN

fc-leo

FC LEO kreeg GRC Groningen op bezoek in Leens. De Groningers werden vorig jaar kampioen in de 5de klasse, terwijl de Leensters toen nog in de derde klasse opereerden. Zaterdag dus tegen elkaar in de kelder van de 4de klasse C. En zo was de wedstrijd ook. Het spel was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. GRC Groningen nam in de eerste helft de leiding, waarmee ook werd gerust. FC LEO had nog een ijzer in vuur; Rowan Rozema. De nog niet geheel fitte spits was op de bank begonnen en wilde in de tweede helft toch de wei in. GRC Groningen weet inmiddels ook het verschil tussen FC LEO zonder en met Rozema. In de 58ste minuut scoren de gasten wederom, maar in eigen doel, 1-1. Daarna begon de Rozema-show. In de 68ste minuut scoorde hij de 2-1. Hierna krijgt GRC Groningen een strafschop die wordt gemist en is het vervolgens wederom Rozema die na een fraaie actie scoort, 3-1. Het slotakkoord was wederom voor de blonde spits. Dit keer kopte hij een voorzet snoeihard tegen de touwen. Het betekende een loepzuivere hattrick en de 4-1 winst voor het tegen degradatie strijdende team van trainer Gerke Kersaan.

VVT – VVSV’09

vvsv

Trainer Jaap van der Ploeg moest met VVSV ’09 op bezoek bij VVT in Twijzelerheide, dat slechts 2 puntjes meer bij elkaar had gesprokkeld. De Ulrumers, voorlaatste in 5B, verloren met 4-0 en leden daarmee hun 7de nederlaag op rij. Trainer Van der Ploeg schatte z’n team aan het begin van het seizoen hoger in en kan, halverwege het seizoen, dan ook allerminst tevreden zijn met de stand op de ranglijst. De transferperiode gaat binnenkort weer open, wellicht dat VVSV ’09 zich nog gaat versterken.

TYNAARLO – VV KLOOSTERBUREN

naamloos

AFGELAST

VV EENRUM – VVK

eenrum

“Het zal toch niet gebeuren dat de roodbaadjes na volgende week met de eerste periodetitel de winterstop ingaan?!” schreef de verslaggever van VV Eenrum vorige week. Gezien de uitslag Blauw Geel ’15 – Harkstede (2-2), was die mogelijkheid wel aanwezig, maar dan moest er thuis gewonnen worden van middenmoter VVK, dat uit de laatste 4 wedstrijd 10 punten had behaald (en daarin 17 keer had gescoord). Makkelijk zou het dus niet worden.

Eenrum, nog volop gewikkeld in de strijd om de koppositie na de eerste seizoenshelft en daarmee ook om de eerste periodetitel, speelde voor rust wederom niet sterk. Tegenstander VVK maakte het spel, kreeg ook mogelijkheden genoeg op treffers, maar wist het doel niet te vinden. De enige kans die de thuisploeg kreeg werd door Adem Secer ook in een doelpunt omgezet, maar kon in de ogen van de onpartijdige vanwege buitenspel niet door de beugel. Dit leverde, ook na afloop, veel discussie op, maar de rust werd met de brilstand bereikt.

Na de pauze stonden de voorwaartsen van de roodbaadjes maar liefst vier maal oog in oog met de keeper, maar verder dan een bal op de paal leverde dit niet op. Een overwinning zou, gezien de gelijke stand bij Blauw Geel-Harkstede, de eerste periode opleveren. Vier minuten voor tijd kwam VVK, op randje buitenspel en na enkele missers in de defensie van Eenrum, op 0-1. Dit werd ook de eindstand. Na weken van een engeltje op de lat waren de druiven toch wel zuur: zo dichtbij en dan toch niet de periode pakken.