Rijvaardigheidstraining voor senioren

Foto: DeMarneNieuws

Voor senioren organiseert Veilig Verkeer Nederland (VVN) afd. de Marne een rijvaardigheidstraining op dinsdag 8 november van 9:00 tot 12:00u in Wehe den Hoorn. 

De rijvaardigheidstraining bestaat uit drie onderdelen van telkens een uur: een rijvaardigheidstest, de verkeerstheorie en een activiteiten circuit (optioneel). In het onderdeel theorie informeert een verkeersdocent de cursisten over de nieuwste ontwikkelingen en gedragsregels in het verkeer. Vervolgens maakt de cursist onder begeleiding van een ritadviseur (een ervaren rijinstructeur) in zijn/haar eigen auto een rit waarin diverse verkeerssituaties zijn opgenomen. De ritadviseur beoordeelt rijvaardigheden zoals in- en uitvoegen, kennis van de verkeersregels en de wijze waarop daar mee omgegaan wordt, de rijtechniek, reactiesnelheid en het waarnemingsvermogen van de cursist.

Er zijn geen consequenties aan deze test verbonden. 

De training wordt ook gegeven voor brommobielrijders. Tevens is er een workshop waarin senioren kennis kunnen maken met de brommobiel en is er gelegenheid voor proefritten.

Zie verder ook de sites: www.stichtingsbv.nl of www.vvn.nl

Cookieinstellingen