Tocht om de Noord was “Hail Best”, met een prachtige afsluiting in Zoutkamp

Foto: Kor Berghuis

Het waren prachtige dagen in het Grünniger Laand. Met veel gezelligheid en plezier werd vorig weekend de Tocht om de Noord weer gelopen. Zoals altijd een perfect georganiseerde tocht!

Afgelopen weekend alweer de elfde editie van Tocht om de Noord, hét wandelfestival van het jaar met landschappen, gemalen, kerken, molens, theater en muziek. Een uniek concept dat steeds meer wandelaars uit de Noordelijke provincies, maar ook uit de rest van Nederland en daarbuiten trekt. ‘Onderweg voelde ik mij verlicht door het prachtige weer, de sfeer en het enthousiasme van wandelaars, dorpelingen en organisatie, en kwam met een rugzak vol belevenissen en verhalen weer thuis’, aldus een van de wandelaars.

todn-kor2

Zo’n 5000 wandelaars deden dit jaar mee. Ook de raad en het college van de gemeente De Marne liep een deel (15 kilometer) mee met de tocht.

todn-kor5

 

Als we de Groningse wandelaars mogen geloven, was het hail best. Een mooie Groningse uitspraak waarmee de Groninger zegt, een beetje onderkoeld, het was heel aardig. Wij als Groningers weten dan: het was goed! Zo voelde ook de TodN 2016: Mooi weer, gastvrije dorpen, veel proeven en een prachtige afsluiting in Zoutkamp!

 

 

Kijk voor alle foto’s hier: http://www.eropuit.info/?p=1472

Cookieinstellingen